Satılık Dairenin Fiyatlarını Arttıran Özellikler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Satılık daire ararken dikkat ettiğimiz bir çok kriter vardır. İhtiyaçlarımızı ve bütçemizi belirledikten sonra bu hususlar sırayla dikkate alınmalıdır

  1.  Satılık daire fiyatlarını etkileyen ilk özellik mevkiidir. Bir evin ili, ilçesi, semti, köyde, kasabada, oluşu fiyatını etkiler. Gelişmiş olan illerde ev fiyatları çok daha yüksektir. Örneğin Konya da 300 bin TL olan bir rezidans dairesi İstanbul’da 600 bin Ankara’da 400 gibi fiyata satılmaktadır. Aynı şehir içindeki farklı ilçelerde, köylerde olan bir ev fiyatları arasında bile büyük fiyat farklılıkları olmaktadır. Konya da 300 bine çok daha lüks bir evde oturabilirken İstanbul’da aynı fiyata normal bir apartman dairesine ancak oturabilmekteyiz.
  2.  Çevresinde alışveriş merkezi, hastane, okul, iş merkezleri gibi kuruluşların olduğu yerlerde evler diğerlerine göre çok daha pahalı olmaktadır.
  3.  Deniz kenarı, ya da boğaz manzarası olan evlerin fiyatları oldukça yüksektir. Bu evlerin birkaç aylık kirası ile normal bir ev bile alınabilmektedir.
  4.  Şehir merkezine yakın olan evlerin fiyatları diğer uzak olan yerlerdeki, benzer özellikleri taşıyan evlere göre daha pahalıdır.
  5.  Evin villa, köşk, yalı, site içerisi, rezidans, apartman dairesi oluşuna göre fiyatı farklılık göstermektedir.
  6.  Evin ulaşım imkânları da evin fiyatını yükseltmektedir. Metro, tramvay, hava alanı,  gibi ulaşım imkânları olan evlerin fiyatları çok daha yüksektir.
  7.  Satılık daire için ev fiyatlarını artıran bir diğer özellikte site içinde sosyal aktivite imkânlarının olduğu sitelerin fiyatları çok daha yüksektir. Sitenin içinde spor salonu, çocuk oyun alanları, süs havuzları, kamelyaların kafesi, yüzme havuzu, savunası, hamamı, terası, güvenliği olan bir site diğerlerine göre çok daha pahalıdır.
  8.  Satılık dairelerin bulunduğu katta önemlidir. Ara katta bulunan dairelerin fiyatı daha yüksektir. Birinci ve sonuncu katlar çok tercih edilmez.
  9.  Satılık daire için fiyatı azda olsa etkileyen diğer bir sebepte cephesidir. Kışları soğuk olan şehirlerde güney ve doğu cepheler tercih edilir, ama kışın ılıman yazın ise sıcak olan şehirlerde kuzey ve batı tercih edilir. Bu kriter bulunduğu ile göre farklılık göstermektedir. Konya gibi yazları kısa kışın ise uzun ve soğuk geçtiği için güney, doğu cepheli evlerin fiyatları daha yüksektir.
  10.  Evin içine yapılmış olan dekoraysan, satılık dairenin girişindeki konfor, yalıtımı, asansörü de bir apartmanın fiyatını etkiler. Satılık daire fiyatı dekorasyonu ve giriş konforu daha lüks, olan yalıtımı ve asansörü olan siteler daha pahalıdır.Satılık daire ararken baktığımız dairelerde bir birinin çok benzeri olan dairelerdeki uçuk fiyat farkları bu sebeplerden kaynaklanmaktadır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR