“Selçuk UNESCO Kültür Mirasına Dahil Edilecek”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adaylığına ilişkin, bu hususta seferberlik ilan ettiklerini ve her şeyin yolunda gittiğini belirterek, 3 Haziran’da yapılacak oylamada Selçuk’un (Efes) listeye dahil edileceğini bildirdi.

Çavuşoğlu, tercih çalışmaları kapsamında, Selçuk ve Torbalı ilçelerinde parti teşkilatları ile belediyeleri ziyaret etti.

Selçuk Belediyesi’ni ziyaretinde belediye başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’dan çalışmalar ile ilgili bilgi alan Çavuşoğlu, ilçenin merkezi hükümetle arasında uyum yakalamasıyla aradan geride bıraktığımız 1 senede büyük bir değişim amacıylae girdiğini, problemlerinin çözülmeye başlandığını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, bunda Selçuk’un problemlerinin Ankara’ya oldukça etkin biçimde iletilebiliyor olmasının büyük rolü olduğunu anlattı.

Selçuk’un ulusal idare değişikliğiyle uluslararası arenada da kendini fazla oldukça güzel tanıtabildiğini, sesini duyurabildiğini altını çizen Çavuşoğlu, bu noktada Efes Antik Kenti’nin yıllardır sürüncemede bulunan UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığında sona gelindiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, bu hususta hem bakanlığının hem Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hem de UNESCO Daimi Temcilciliği’nin resmen seferberlik ilan ettiğini belirterek, “Çok şükür her şey yoluna girdi, inşallah 3 Haziran’daki oylamada Selçuk, UNESCO kültür mirasına dahil edilecek, hayırlı olsun” dedi.

Ziyaretlerinde esnaf ve vatandaşlarla selamlaşan Çavuşoğlu, Selçuk Belediyesi ziyareti çıkışında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği sayesinde “Barış amacıyla Pedal” adıyla 76 il 489 ilçe ile bin 693 köyü amacıylae alan ve Türkiye turuna devam eden bisikletçi Meriç Şehit’le bir vakit sohbet etti.

Genç bisikletçinin nişanlısıyla tur bundan dolayı görüşemediğini öğrenen Bakan Çavuşoğlu, Meriç Şehit’e, nişanlısının uçak biletini karşılayabileceğinin sözünü verdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR