Semizotunun Sağlığa Faydaları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Salataların ve mezelerin sevilen malzemesi semizotunun sağlığa ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Gözlerden sinir sistemine kadar, vücudumuzun her yerine faydalı oluyor. Üstelik uzun süre tok tutması ve düşük kalorili olması da başka bir avantaj. İşte merak edenler için semizotunun vücudumuza faydaları.

Semizotunun içeriğinde bulunan yüksek miktarda omega-3 yağ asidi onu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir bir şekilde ön plana çıkarıyor.

Semizotundaki asıl mucize, enerji değerinin çok düşük, neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen; omega-3 yağ asidi açısından son derece zengin olması. Bu kadar düşük enerji içermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı bir durum.

Omega-3 yağ asidi, beslenmemizin işlevsel ve kaliteli olmasını sağlayarak, sağlığımızı korur ve geliştirir. Günlük beslenmemiz içinde yeterli miktarda omega-3 yağ asidi, kardiyovasküler hastalık riskinizi azaltır, otoimmün sistemimizi geliştirir. Ayrıca omega-3 yağ asidini yüksek düzeyde aldığınız zaman; kanda bulunan yağ olarak tanınan trigliserit miktarını düşürücü etki gösterir.

Yeterli miktarda ve düzenli omega-3 yağ asidi alımı ayrıca tümör büyümesini ingibe ettiği yapılan bilimsel çalışmalarda savunulmaktadır.

Araştırmalara göre omega-3 yağ asidi, ayrıca çocuklarda beyin gelişimi ve dikkat ve pdaklanma becerisini arttırmada etkilidir.

Semizotu, omega-3 yağ asidi ile birlikte aynı zamanda diyet lifi, vitaminler, ve mineraller yönünden de oldukça zengindir. Mükemmel bir A vitamini kaynağı olan semizotu, yeşil yapraklı sebzeler arasında en değerli olanıdır. A vitamini, bilinen güçlü doğal bir antioksidandır ve görme için gereklidir. A vitamini sağlıklı mukus ve cilt için de gereklidir. Semizotu C vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Bazı kompleksler riboflavin, ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir.

Semizotunun mevsimi olan bu günlerde her gün her öğünde semizotu tüketmeye özen göstermeliyiz. Salatasını yapıp, söğüş olarak tüketip, yoğurtla karıştırıp, çiğ olarak tüketebiliriz. Ayrıca zeytinyağlı veya kıymalı semizotu olarak da tüketebiliriz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR