Sertab Erener: “O Gece Tanışmamız Tesadüf Değildi”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’nin en mühim kadın seslerinden biri bulunan Sertab Erener, hususi hayatını göz önünde yaşamayı istemediği amacıyla fazla dikkatli davranıyor. Demir Demirkan’la biten 18 senelik temasının sonrasında tek bir sözcük dahi etmeyen Erener, geçen ay Emre Kula ile evlendi. Şarkıcı, şimdilerde ise yeni projelerine kendisini adamış halda…

“BENCE EVLİLİK…”

Bir gazeteye hususi hayatıyla alakalı röportaj veren ünlü şarkıcı ilk kez sessizliğini bozdu. İşte o röportaj:

Aslında ne hissedersen ve bunu gönülden istersen öyle şekillenmiyor mu hayat?: Tesadüfleri biz yaratmıyor muyuz? Sanırım bizim 6 ay evvel İstanbul’da, o gece tanışmamız da hiç raslantı değildi.

Sana göre evlilik nedir?: Bence evlilik, kendisine karşın yani egona karşın birbirini değiştirmeye çalışmadan, dürüst, bağlı ama bağımsız olabilme sanatıdır.

“KENDİMİ ŞANSLI VE MUTLU KABUL EDİYORUM”

Evlenmeye nasıl karar verdiniz?: Yakın vakitte “Kadın Beyni”, “Erkek Beyni” isminde iki kitabı sürükleyici bir Romanmış gibi merakla okudum. Kitap, hormonlarımızın bizi nasıl yönettiğini anlatıyor. Aşık olmak oksitosin, vasopressin, serotonin, östrojen, testosteron gibi bir yığın hormonun bir araya geldiği bir kimyadan ibaretmiş meğer. İşte bu kimya beni oradan o bölgeye savurmuşken üzerine bir de “evlenelim mi” sorusu beyin hücrelerimi tek tek yakmaya yetti. Ne kadar rasyonel olmaya çalışsan da hayatta bundan etkilenmeyecek bir kadın olduğunu sanmıyorum.

sertab-erener-sessizligini-bozdu

Peki bugünlerde mutluluğu nasıl tanım edersin?: İnsanlar tanıdım hadiseleri hep şık yönünden okumaya meyilli; insanlar tanıdım hadiseleri hep bir sonmuş gibi yorumlayan. Belki de sevinç geni diye bir şey var ve birtakım insanlar da onunla doğuyorlar. O talihli insanlardan biri değilsen bile tekrar de mutlu olmayı öğrenmek bence mümkün. Seçimlerimiz bizim hayatımız oluyor. Hele ki, egomuzu eğitmiş ve farkındalığımızla alakalı biraz çalışma yapmışsak mutlu bir insan olmamız fazla oldukça mümkün. Mutluluğun bir adı var mı bilmiyorum ama kendimi talihli ve mutlu şeklinde kabul ediyorum.

“BEN HİÇ SUSMADIM Kİ”

Özel hayatınla alakalı konuşmayı hiç sevmiyorsun. Öyle ki Demir Demirkan’la ayrıldıktan sonra bile hiç konuşmadın. Hep susmayı seçim ettin. Susmak güç muydu?: Susmak? Ben susmadım ki, ailem ve dostlarımla eş güdümlüydim. Hiç susmadım! Onlar beni dinlediler. “Kol kırılır yen içerisinde kalır.” Kim hususi hayatını, saklı saklısını, hiç tanımadığı birine, örneğin magazin basınına anlatır ki?

Kimileri yaşanan olumlu ya da olumsuz olaylardan bir şeyler öğrenir, kimileriyse öğrenmediği gibi umursamaz bile. Sen hangi gruptansın?: Bu hususta gösterişsiz olamayacağım. Ben yaşadığı olumlu olumsuz her şeyden dersini almayı öğrenmiş birşıkm. Senelerdir kendimin kim olduğunu anlamaya çalıştım. Kendimle barışalı fazla oldu. Herkes ailesinden ya da çevresinden çoğu yara alarak büyüyor. Zihnini, kalbini temizlemek, kendini bağışlamak ve sonra herkesi bağışlamak vakit alıyor tabii.

Keşke şunu yapmasaydım dediğin şeyler var mı?: Sanırım yok. Çünkü hep kötü diye tanımladığım şeyler, şık diğer hadiselerin başlamasına sebep oldu. Yani “Her şerde bir hayır vardır” diye boşuna dememişler sanki.

“SENİ AFFETTİM DİYECEK KADAR HAKKIM YOK”

Neleri affetmezsin peki?: Birinin üstünde, seni affettim ya da affetmedim diyebilecek kadar hakkım ya da hükmüm yok ki. Affetmediğin şeyi ne kadar taşıyabilirsin ki kalbinin içerisinde. Kocaman bir yükle yaşarsın sonra. Taoist master öğrencilerine, “yarından itibaren bir çuval bulun ve her sabah kalbinizde biriktirdiğiniz sinirlilik ya da affedemediğiniz ne varsa hepsi amacıyla temsilen birer taş koyup o çuvalla okula gelin” demiş. Bir haftanın sonucunda çocuklar çuvalı sırtlarında taşıyamaz duruma gelmişler. Bunu üzerine hocaları ertesi gün çuvallarını almadan gelmelerini söylemiş. Ve sabah sormuş, “Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Hafiflediniz mi” diye.

“AMERİKA VE AVRUPA TURNESİNE ÇIKIYORUM”

Yeni sezon amacıyla projelerin neler? Televizyon programlarına devam edecek misin?: 2016’da yeni bir albüm çıkaracağım. Şimdi adını söylemem doğru olmaz ama dünyada ciddi kariyeri bulunan bir müzisyen ile Avrupa ve Amerika turnesine çıkacağım. Televizyon ise galiba Ocak ayı gibi tekrar başlayacak. Hem de bu senenin sonuna doğru diğer bir belgesel uygulaması da gerçeklştirmeyi düşünüyorum.

Jüri delegesi olduğun müsabaka uygulamasında adayların varolduğu yerlere gittin, halkla iç içeydin. Bu senin amacıyla nasıl bir deneyimdi?: Çok eğlendim. Gezmeyi esasen fazla severim ama buradaki en enteresan hal hiç beklemedikleri bir anda insanların karşısına çıkmak ve eş güdümlü şarkılar söylüyor olmaktı.

“25. SANAT YILIMDA BEST OF ALBÜM YAPACAĞIM”

Sertab Erener kaç senedır sahnelerde?: Pofesyonel şeklinde 2017’de 25 seneımı dolduracağım.

25’nci sene amacıyla hususi hazırlıkların var mı?: Evet. Bir best of albümü gerçeklştirmeyi düşünüyorum. Bütün şarkılar tekrar çalınacak ve ben tekrar söyleyeceğim. Akustik olsun istiyorum ve o senea hususi konserler vereceğim.

Yeni sürprizlere hazırlıklı mı olalım yani?: Sanki… Becerebilirsem albüme düet çalışması da koyacağım.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR