ŞİD’e Katılan Eşini 2 Yaşındaki Çocuğuyla Arıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Karaman’da 27 yaşındaki Ramazan Bozkurt, 7 sene evvel evlendiği ve aşağı yukarı 8 aydır ayrı yaşadığı 2 çocuk annesi eşi 26 yaşındaki Hülya Tuba Bozkurt’un 2 yaşındaki oğlu Yiğit Alp’i yanına alıp, 6 gün evvel terör teşkilatı IŞİD’e katıldığını iddia etti. Eşinin en son Suriye’nin Rakka kentinde olduğunu öğrendiğini, bilhassa oğlunun hayatından kaygı ettiğini bildiren Bozkurt, “Eşim ayrı hayataya başladıktan sonra peçe ve kara çarşaf giymeye başladı. Nisan ayında da ‘Canlı Bomba’ şüphesiyle gözaltına alınmıştı.” dedi.

Karaman’da şu an bir kız öğrenci yurdunda aşçı şeklinde çalışan Ramazan Bozkurt, 7 sene evvel çalışmak amacıyla gittiği Muğla Dalaman’da tanıştığı Hülya Tuba Bozkurt ile dünyaevine girdi. Karaman’a dönen çiftin bu evliliğinden 2 erkek çocuğu oldu.

“MUTLU BİR AİLEYDİK”

Bozkurt çifti aşağı yukarı 1 sene evvel yine Dalaman’da hayata kararı aldı. Dalaman’a yine gittiklerinde iş bulamadığını bildiren ve yaşadıklarını izah eden Ramazan Bozkurt, şunları söyledi: “Eşimle ve çocuklarımla hiçbir sorunumuz yoktu. Mutlu bir aileydik. Ancak eşim yine Dalaman’a gitmemizi söyledi. Ben de kırmayıp gittik ve o bölgeye yerleştik. Ancak ben Dalaman’da iş aramama karşın bulamadım. Ekonomik sıkıntılardan ötürü ben Karaman’a eski işime dönmeye karar verdim. Belli bir müddet Karaman’da kaldıktan sonra çocuklarımı görmeye gittim ve büyük oğlum Mehmet Emin’i yanımda getirdim. 2 yaşındaki ufak oğlumun annesi ile hayatasının oldukça doğru olduğunu düşündüğüm amacıyla onu orada bıraktım. Eşim ve ufak oğlum Dalaman’da kayınvalidemin yanına yerleşmişlerdi.”

karamanli-koca-2-yasindaki-cocuguyla-isid-e-7799064_2507_m[1]

İSLAMİ ÖRGÜTLERDEN BAHSETMEYE BAŞLADI

Eşinin kanaat yapısının değiştiğini ve İslami örgütlerden bahsetmeye başladığını ileri süren Bozkurt, şu şekilde konuştu: “Eşim en son orada havaalanında emniyet görevlisi şeklinde çalışıyordu. Eşim istemediğim örgütler ve kanaatler içerisine girdiğinden ötürü yolumuzu tamamıyla ayırma kararı aldık. Yaklaşık 8 aydır da ayrı yaşıyoruz. Eşim, 6 gün evvel ufak oğlum Yiğit Alp ile kayıplara karıştı. Dün akşam telefonda aldığım bilgide eşimin ve çocuğumun Suriye Rakka’da olduğunu öğrendim. Çocuğum amacıyla oraların fazla tehlikeli olduğunu biliyorum. Çocuğumun hayatından kaygı etmekteyim. Buradan devlet büyüklerimize, Başbakanımıza sesleniyorum, çocuğumun hayatından kaygılgüzelm, sizlerden yardım istiyorum. Eşim en son kız kardeşinin yanından Denizli’den ayrılmış.”

“PEÇE VE ÇARŞAF GİYMEYE BAŞLADI”

Eşinin peçe ve kara çarşaf giymeye başladığını ifade eden Bozkurt, “Eşim evvelden fazla açık bir insandı. Biz ayrı hayataya başladıktan sonra peçe takmaya başladığını kara elbiselere büründüğünü gördüm. Kayınvalidemin son zamanlarda gönderdiği fotoğraflarda tamamıyla peçe ve kara elbiseler vardı. Oğluma da kamuflaj giydirmiş. Eşim oldukça evvel havaalanında emniyet görevlisi şeklinde çalışmaktaydı. Orada psikolojik bir rahatsızlığı mı vardı. Bir örgütle bağlantısı var mıydı bilmiyorum.”

“CANLI BOMBA ŞÜPHESİYLE GÖZALTINA ALINDI”

Eşinin geride bıraktığımız nisan ayında ‘canlı bomba’ şüphesiyle gözaltına alındığını ile süren Bozkurt, “Orada arkadaşlarına dile getirdiği kadarıyla bir İslami cihad peşinde olduğunu, kendisinin bir canlı bomba olduğunu, gerektiğinde kendisini patlatabileceğini söylemiş ve oradaki emniyet güçleri yönünden gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış. Ben, yanımda kalan büyük oğluma hem annelik, hem babalık yapmaktayım. Ama başka ufak oğlum şu an ne halde bilmiyorum. Bu beni fazla kaygılendiriyor. Buradan yine Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum lütfen eşim ve çocuğumu kurtarın. Çocuğumu lütfen kurtarın. Onu fazla özlüyorum.”

Bozkurt, eşinin en son kendisini arayıp Suriye’nin Rakka kentinde olduğunu ve durumlarının güzel olduğunu söylediğini belirtti. Bozkurt, “Telefonda çocuğumun sesini duymak istedim. Ama çocuğun uyuduğunu söyledi. Uyandırmasını istedim telefonu yüzüme kapattı. Suriye’ye giderken gönderdiği fotoğraflarda tanınmadık şahıslar vardı. Sosyal paylaşım sitesini incelediğimde de hep IŞİD ile alakalı fotoğraflar gördüm.” dedi. – Karaman

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR