Şirket Kurmak İçin 860 Lira Yetecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şirketlerin kurulması ve tasfiyesini basitleştirecek yeni bir planlama hazırlandığını anlattı. Düzenlemeye dair bilgi veren Tüfenkci, yasayla defter açılış onaylarının ticaret sicil müdürlüklerince yapılacağını ve şirket sözleşmelerinin kurucular yönünden ticaret sicili müdürlüklerine imzalatılacağını bildirdi.

BLOKEDEN SONRA İŞLEM TAMAM

Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Kısa sürede Meclis’e sevk edeceğimiz planlamayle şirket kurmak da tasfiye etmek de kolaylaşacak. İsteyen notere gidecek, isteyen ticaret sicil müdürlüklerinde işlemlerini başlatacak, sonlandıracak. Bu da vakit kayıplarını önleyecek. Eskiden 7-8 günde tamamlanan bu işlemleri 2 güne sığdırmış olacağız. Ticaret siciline kuruluş sözleşmenizi verdiğinizde imzanız orada tasdik olacak. Vergi dairesine gitmenize lüzum yok. Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) numarası verdiğinizde oradan vergi numaranızı da almış olacaksınız. Akabinde anında lüzumlu dörtte biri sermayeyi bloke ettikten sonra firmanız kurulmuş olacak.”

patron-olmak-icin-860-lira-yetecek_x_8396011_220_z1[1]

DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Türkiye’de şu anda şirket tasfiyesinin 1,5 yıl sürdüğüne işaret eden Tüfenkci, bununla alakalı de farklılığa gidildiğini belirtti.

Şirketin tasfiyesi amacıyla 1,5 yıl beklemeye lüzum kalmayacağını dile getiren Tüfenkci, “Vatandaşlarımız 6 ay ortamında şirketini tasfiye edecek. Bu da hem maliyet yönünden büyük rahatlama getirecek, hem de bundan sonra kapattığınız şirketin 1,5 yıl başka maliyetlerine katlanmayacaksınız. Tasfiye sürecini kısa vakitte bitirmiş olacaksınız. 100 bin lira sermayeli bir şirketi 3 bin lira 3 bin 100 liraya kuruyordunuz. Şirket kurma maliyetini yapmış olduğumuz çalışmalarla 860 lira seviyesine çektik. Şirketin tasfiye sürecini de bir yıl kadar öne çekince o taraftan da milyonlarla ifade edilebilen bir tasarrufu yaşama geçirmiş oluyoruz. Türkiye’nin yatırım ortamını tedavi noktasında mühim bir merhale kat ediliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR