Suriye’de mazotun litresi 6 liraya yaklaştı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ terör örgütünün, Suriye ve Irak’ta tekrar güçlenmeye çalıştığını belirtti.

Ülkede son zamanlarda ilerleyen olayların, halkın esas greksinimlerini karşılanmasını bile zorlaştırdığını izah eden Vezir, “Suriye üstüne oynanan büyük oyunlar, her gün yeni neticeler doğuruyor. Ülkede 6 Türk lirasına yaklaşan mazot, bulunamıyor. DAEŞ’in yolları kesmesi sebebiyle, Rakka, Halep ve Deyri Zor bölgesindeki petrol kaynaklarından yakıt gelemiyor” dedi.

Ülkedeki çoğu şehirde 3-4 senedir elektrik bulunmadığına ilgi çeken Vezir, şunları söyledi:

“Bu amaçla yüzlerce hastane de de elektrik yok. Bunlar jeneratör sayesinde hizmet vermeye çalışıyor. Genellikle Bayırbucak Türkmen Bölgesi’nde mazot yok denecek kadar az. Litre fiyatı Türk parasıyla 6 liraya ulaşan mazotu bulmak da imkansızlaştı. Sadece İdlib kentinde aşağı yukarı 100 sıhhat merkezi bu problem sebebiyle kapanma açıklaması yaptı. Böyle devam ederse, yüzlerce sıhhat merkezi kapanmak mecburiyetinde kalır. Ve yaşam tamamıyla durur.”

“Yüzde 800 zam”

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü de şu şekilde konuştu:

“Mazot bundan 1 ay evvel 75 kuruştu. İç bölgelerde 50 kuruşa da alınabiliyordu. Bugün ise petrol kaynakları etrafında DAEŞ’in ipin kafasını çektiği ilerlemeler sebebiyle yüzde 800 zamla 6 Türk lirasına ulaştı. Ve bulmanız fazla fazla zor. Yakıt, bölgemizin olmazsa olmazı. Bu durumun oldukça da kötülüşmesinden korkuyoruz. Bir hafta ortamında mazotu 10 liraya bulamayabiliriz. Hastaneler, kamplar, ambulanslar, insanlar ciddi miktarda etkilenir ve kısa vakit sonra Suriye tamamıyla yaşanmaz duruma gelir”

Kömürcü, Türkiye’den ve hayırseverlerden mazot yardımı talep etti. Kömürcü, mazotun özellikleBayırbucak bölgesi amacıyla yaşami ehemmiyet taşıdığını vurguladı

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR