Suriye’den Rusya’ya Bağlılık Sözü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suriye’nin başkenti Şam’daki tarihi Emevi Camisi’nin rejime yakınlığıyla tanınan İmam Hatibi Şeyh Memun RAhmet, bu haftaki cuma hutbesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Suriye’de düzenlediği hava saldırılarından ötürü överek, operasyonları, Putin’in akıllıca ve yüreklica bir aşaması olarak nitelendirdi.

“ALLAH’IN VE TARİHİN ÖNÜNDE SÖZ VERİYORUZ Kİ…”

Putin’e “Ey eşi benzeri olmayan ve yürekli lider!” olarak seslenen RAhmet “Amerika’nın efsanesini paramparça eden sevgili komutan, Allah’ın ve tarihin önünde söz veriyoruz ki şayet Rusya teröre maruz kalırsa silahlarımızla sizin yanınızda yer alacağız. Ey Ruslar! Sizler diyaloğa, akılcılığa, kan akmamasına, halkın ve liderlerinin arzusuna göre halkların kendi geleceğini belirlemesine çağrı edenlersiniz” ifadelerini kullandı.

HUTBE, DEVLET TELEVİZYONUNDA DA YAYINLANDI

Suriye devlet televizyonunda yayımlanan cuma hutbesinde RAhmet, “Rusya Federasyonu siyasi düşünceleri, geniş ve derin perspektifi, adaleti ve insafıyla büyük bir devlettir. Rusya, Suriye liderinin çağrıiyle Suriye güçlerine destek amacıyla sahaya indi” ifadelerini kullandı.

“Suudi Arabistan’ın Suriye’nin yıkılması ve ordusunun parçalanması amacıyla planlar yaptığını fakat Rusya’nın bu planları fark ettiğini” öne süren RAhmet şu şekilde devam etti:

“BİLGECE VE AKILLICA BİR KARARLA…”

“Ruslar, Suriye ordusunun tüm dünyayla ve terörizmle savaştığını gördü. Bilgece ve akıllıca bir kararla, insaflı ve adaletli bir duruşla Suriye topraklarına, Suriye liderinin çağrıi üstüne yasal bir müdahalede bulundu.”

“AMERİKA’NIN EFSANESİNİ PARAMPARÇA EDEN SEVGİLİ KOMUTAN”

Putin’e “Ey eşi benzeri olmayan ve yürekli lider!” olarak seslenen RAhmet “Amerika’nın efsanesini paramparça eden sevgili komutan, Allah’ın ve tarihin önünde söz veriyoruz ki şayet Rusya teröre maruz kalırsa silahlarımızla sizin yanınızda yer alacağız. Ey Ruslar! Sizler diyaloğa, akılcılığa, kan akmamasına, halkın ve liderlerinin arzusuna göre halkların kendi geleceğini belirlemesine çağrı edenlersiniz.” ifadelerini kullandı.

“RUSLARIN ÜLKEMİZE GİRMESİNDEN ONUR DUYUYORUZ”

Bütün Suriye halkını temsil ettiğini iddia eden RAhmet, “Ey Ruslar! Sizler erkekçe ve gururlu bir duruş sergilediniz. Bizler, Suriyeliler olarak sizin ülkemize girmenizi onaylıyor hem de destekliyoruz. Biz, bu girişinizden haysiyet duyuyoruz” diye konuştu.

Rusya’nın bugün Suriye’ye askeri desteğinin, Hafız Esed’in ölmeden evvel kurduğu ilişkinin meyvesi olduğunu bildiren RAhmet, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“RUSLAR SADIK VE VEFALIDIR”

“Ruslar sadık ve vefalıdır. Akıllı, ince politika erbabı, bilgi ve gerçeklere göre hareket eden duru düşünce sahibidirler. Onlar duygularının esiri olmazlar, kan dökmeyi sevmezler ve dünyaya barışın hakim olması amacıyla çalışırlar.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR