Suudi Arabistan Katar’ı İşgal mi Edecek?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suudi Arabistan Katar’ı işgal edecek söylentileri son devresinin gündeminde yer alan en mühim gelişmelerden biri oldu. Körfez İlişkileri Enstitüsü Kurucusu ve Direktörü Profesör Ali el Ahmed, Suudi Arabistan’ın diplomatik temaslarini bitirdiği Katar’a ‘tam manasıyla bir işgale’ hazırlık yaptığını öne sürdü. Sputnik’e konuşan Ahmed, Suudi Arabistan’ın son kararının, Katar’ı istila ederek zenginliğini ele geçirme hedefinin bir başlangıcı olma ihtimalini söyledi.

‘KATAR Ülke Sınırında ARAP Ordusu Bulunuyor’

Ahmed, “Katar sınır bölgesinde Arap ordusunun yer aldığını ve yaşanan hareketliliğe dair verilere sahip olduğunu belirtti. Suudiler: Hazırlanıyorlar” diyerek harp hazırlığında olduklarını belirtmeye çalıştı.

Bunun yanı sıra Ahmed, Katar’a tam ölçekli bir istilanın beklenenden fazla oldukça yakın olma ihtimalini de dile getirdi.

Ahmed şu şekilde konuştu: “Yemen’deki bombardımanın sıklığına bakın… Esas işaret, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki isyancı güçlere karşı düzenlediği hava saldırılarının sayısındaki ciddi düşüş ya da durma olacaktır. Bu, Suudiler’in Katar’a karşı ani bir atılım uygulamak amacıyla güçlerini yığdığının bir göstergesi olur.”

‘TRUMP VE TILLERSON DESTEKLİYOR’

Prof. Ahmed, Suudi Kraliyet ailesiyle yakın temaslar içerisinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın ise Katar’a Suudi istilasını desteklediğini savundu.

İstila halinde Suudi Arabistan’ın Mısır, BAE ve Bahreyn yönünden da destekleneceğini altını çizen Ahmed, “Suudiler Katarlılara fazla kızgın. Suudiler Yemen’in kendi bağımsızlıkları olmasına bile izin vermeyecek. Bahreyn, Katar’dan nefret ediyor” dedi.

‘SUUDİLER ÇÖL KORSANLARIYDI’

Suudilerin iki niyeti olduğunu dile getiren Ahmed, “Birincisi, Katar’ı köle gibi itaatkar bir temas amacıylae sokmak. İkincisi, Suudiler Katar’ın devasa nakit rezervini izliyor. Onu istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’ın ‘hırsızlık ve yağmacılık’ prensipleri üstüne kurulu bir devlet olduğunu ifade eden Ahmed, “Onlar çöl korsanlarıydı. Şimdi çaresizce yine paraya gereksinimleri var” olarak konuştu.

Ahmed, Trump’ın Suudi Arabistan’dan yeni finansal taleplerde bulunduğunu, bu sebeple de paraya gereksinimleri olduğunu sözlerine ekledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR