Suudi “Bin Ladin” Şirketi 69 Bin Çalışanını İşten Çıkardı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suudi Arabistan’ın en büyük inşaat firması Bin Ladin, 69 bin çalışanını işten çıkardı. Bin Ladin şirketinden uygulanan yazılı açıklamada, oldukça evvel ülkeden gönderilen 55 bin işçiye 14 bin işçinin oldukça eklenmesiyle işten çıkarılanların adedinin 69 bine vardığı belirtildi.

“10 BİN İŞÇİNİN GECİKEN MAAŞLARI ÖDENDİ”

Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın müoldukçalesiyle 10 bin işçinin gecikmiş hak edişlerinin ödendiği kaydedilen açıklamada, firma yönünden yapımı devam eden projelerin mayıs ayı sonu itibarıyla sona ermesinin beklendiği ifade edildi.

Bin Ladin şirketinin alacaklarını tahsil etmesinin ardındannda ödemelerinde gecikme yaşanan başka işçilerin hak edişlerinin de ödeneceği aktarılan açıklamada, 20 bin işçinin ise geciken ödemeler sebebiyle istifa ettiği bildirildi.

85-yillik-dev-sirket-69-bin-calisanini-isten_x_8447315_2148_z2[1]

VİNÇ KAZASINDAN SONRA KRİZ YAŞADILAR

Mekke’deki vinç kazası ardından yaşadığı ekonomik krizden ötürü firma bünyesindeki işten çıkarmaların devam edeceği belirtildi.

Mayıs ayı ilk haftalarında Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Mefrec el-Hakbani, 6 aydır maaş alamayan Bin Ladin şirketi çalışanlarının bu meselesini çözeceklerini açıklamıştı.

Mekke’deki vinç kazası ardından şirketin yeni ihalelere girmesinin yasaklanması ve yaptığı projelerin durdurulması sebebiyle güç günler geçirdiği aktarılarak, 85 senelik inşaat şirketinin 77 bin çalışanını işten çıkardığı iddia edilmişti.

109 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Mekke’de Harem’i genişletme projesi çalışmaları kapsamında Eylül 2015’te yaşanan vinç kazasında 109 şahıs hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra tahkîkat açılmış ve dava sonuçlanana kadar Bin Ladin şirketinin yeni ihalelere girmesi ve yöneticilerinin yurtdışına çıkması yasaklanmıştı. Mayıs ayında söz hususu yasak Kraliyet Divanı yönünden kaldırılmıştı.

USAME BİN LADİN’İN BABASI KURDU

El Kaide lideri Usame bin Ladin’in babası Muhammed bin Ladin yönünden 1931 senesinde kurulan ve şu anda 217 bin çalışanının bulunduğu ön görü edilen inşaat firması, başta Mekke Harem Genişletme Projesi, 601 metre uzunluğundaki Mekke Saat Kulesi Projesi, Riyad Havalimanı ve Riyad Faysalia Kulesi gibi büyük projeler olmak üzere çoğu değişik çalışmaya imza attı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR