Suyla Çalışan BMW Geliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

BMW, gelecek vaat eden su enjeksiyonlu bir prototip model test ediyor. Bu prototipte silindirlere su fışkırtan borularla donatılmış motor ile yakıt hem daha verimli yanıyor, hem de motor bloğu fazla ısınmıyor.

DAHA GÜÇLÜ, DAHA ÇEVRECİ

Su enjeksiyonu sistemi ile daha yüksek sıkıştırma oranı ve daha erken ateşleme ile motor daha fazla beygir ve tork üretiyor. BMW, verimliliği artıp zararlı emisyonları azaltan bu sistemin motor gücü ve torkta da yüzde 10 artış sağladığını belirtiyor.

suyla-calisan-bmw-geliyor

KENDİ SUYUNU KENDİ ÜRETİYOR

Birçok kişi otomobilde yakıt tankı gibi ayrıca bir de su tankının bulunmasını biraz sıradışı ve gereksiz bulabilir ancak BMW’nin buna karşı da bir çözümü var. BMW, su enjeksiyon sisteminin seri üretim modellerinde kullanıldığı taktirde bu suyun klima sistemi tarafından üretilecek. Yoğuşma sayesinde ortaya çıkacak su donmaya karşı korumalı bir tankta saklanacak.

YARIŞLARDA SAHNEYE ÇIKTI

Bu teknolojinin seri üretim modellerde kullanılıp kullanılmayacağı henüz onaylanmazken, su enjeksiyon sistemi geçtiğimiz günlerde tanıtılan M4 MotoGP güvenlik aracında uygulanan bir yenilik olarak da listelenmişti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR