TC İbaresi Kalkıyor mu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçtiğimiz günlerde çıkan bir haber sonucu TC değişiyor mu? TC kalkıyor mu? gibi sorular çok fazla sorulmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından TC ile ilgili bir karar alındı. Alınan bu karara göre artık Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde TC ibaresinin bulunmaması gerektiğine karar verildi. Sağlık bakanlığı tarafından alınan bu karar tepkilere yol açarken, TC ibaresinin kalkması kafalar soru işaretlerine neden oldu.

TC Tabelalardan Neden Kalktı?

TC ibaresinin tabelalardan kaldırılması konusunda ilk gündeme getiren isim CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal oldu. CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal’a göre hastanelerin tabelalarında bulunan TC ibaresinin kaldırılması üzücü ve anlamsız. Türkiye Cumhuriyeti kısaltması olan T.C ifadesinin Türkiye’nin dört bir yanında bulunan hastanelerden kaldırılmasındaki nedeni soran bir önerge ile Meclis’e gelen CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal önergesinde şunları sorgu:

Milletvekili Ramis Topal’ın Önergesinde Sordukları

1. Bakanlığınız bünyesinde olan Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının gönderdiği bu genelgede “T.C.” ibaresinin kaldırılmasının sebebi nedir?

2. Türkiye Cumhuriyeti’nin hizmet konusunda en yaygın kurumu olan Sağlık Bakanlığının böyle bir uygulamaya gitmesi sizce doğru mudur?

3. Bu uygulamayı düzeltmeyi düşünüyor musunuz?”

TC İbaresi Kaldırıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Hastane tabelalarında yazan TC ibaresini neden kaldırdığı konusunda bir açıklama gelmedi. Ancak, Sosyal medyada bu konuda çeşitli söylentiler dolaşıyor. TC ibaresinin kaldırılmasının Apo istediği iddia edilirken, bazı kesimler tarafından ülkenin bölünmek üzere alınan önlemler olarak görüyor. TC ibaresinin neden kaldırıldığı bilinmez, ancak konunun ilerleyen günlerde sorunlar yaratabileceği düşünülüyor. Hastane tabelalarından TC ibaresinin kaldırılmasının ardından gündem bir süre bu konu üzerinden ilerleyebilir. Uygulamanın ise bazı hastaneler tarafından çoktan uygulanmaya başladığı gözlemlendi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR