Tekirdağ’da Arsa Fiyatları 10 Katına Çıktı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kent merkezinden oldukça çok nüfusa sahip bulunan Tekirdağ’ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri, havalimanı olması, TEM otoyolunun geçmesi ve İstanbul’a yakınlığı gibi nedenlerle yatırımcıların yeni gözdesi haluna geldi. Tekirdağ’a yükselen ilgi sebebiyle arsa fiyatlarında yaşanan artış, konut alımlarını da etkiledi. Arsa sahipleri, oldukça evvelki yıllerde yüzde 20 karşılığında yerlerini müteahhitlere verirken bu miktar yüzde 50’ye yükseldi.

PROJELER ŞEHRİN DEĞERİNİ ARTTIRDI

AA muhabirine açıklama yapan Türkiye Bütün Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, Trakya Bölgesi’nin tüm yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti.

İstanbul’a çok yakın olması, verimli arazileri, havalimanı olması, TEM otoyolunun bağlantılarının bulunması, Avrupa yolları ve Tekirdağ’daki liman sebebiyle bölgenin yatırımcıyı çektiğini izah eden Kurt, arsaların tükenmesiyle İstanbul’un bundan sonra yaşanmaz duruma yaklaştığını söyledi.

İnsanların devayı yakın bölgelerde aramaya başladıklarını dile getiren Kurt, İstanbul’da ideal yer ve fiyata arsa bulmakta güçlük çeken yatırımcıların Trakya’yı seçim ettiğini ifade etti.

tekirdag-da-arsa-fiyatlari-10-katina-cikti-7851000_x_7260_o[1]

“BASİT ARSALAR BİLE MUAZZAM PRİM YAPMAYA BAŞLADI”

İstanbul’un Çatalca ilçesi ve çevresinin imara açılmasının yıllardır beklendiğini fakat bunun gerçekleşmediğini açıklayan Kurt, insanların da bu hal karşısında Trakya’dan arsa almaya başladıklarını söyledi.

Trakya bölgesinde Tekirdağ’ın Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçeleriyle Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinin çok oldukça cazip duruma geldiğine işaret eden Kurt, şu şekilde devam etti:

“Altyapı eksikliğimiz var. Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla planları, uygulamaları hepsini büyükşehrin hazırlaması gerekiyordu. Bu hususta biraz geç kaldı. Bölgemizde yeni arsalar üretilmedi. Bu sefer, bu hal fiyatlara yansıdı. Fiyatlar, çevresel şeklinde ve şahsi şeklinde değişikliklere uğradı. İnsanlar, öyle fiyatlar telaffuz ediyorlar ki ‘Bu fiyatlarda buranın satılması imkânsız’ diye bakıyoruz ama sonradan miktarın satıldığını görüyoruz. 5 yıl geriye döndüğümüz vakit, 50 lira bulunan bir arsanın bugün metresinin 500 lira olduğunu görüyoruz. Artık yüzde 20-25 ile en güzel yerlerde kat karşılığı arsa veren kişiler, yüzde 50 karşılığında arsalar vermeye başladılar. Bu da haluyla fiyatlara yansıyor ve sayılar aldı kafasını gitti.”

Müteahhitlerin bundan sonra arsa bulmakta zorluk çektiklerini bildiren Kurt, “Kıyıda köşede bundan sonra kolay arsalar kaldı, şunlar bile şaşırtıcı prim yapmaya başladı. İstanbullu müteahhitler de buraya gelip yer arıyorlar ama bundan sonra yer yok. Bir an evvel yeni planlarla yeni arsalar üretilmeden fiyatların önüne geçilmesi imkânsız, durdurulamaz duruma geldi” diye konuştu.

“KÜÇÜK İSTANBUL HALİNE GELDİK”

İstanbul’un gürültüsünden, kirliliğinden kaçanların da seçimleri Trakya’dan yana kullandıklarını dile getiren Kurt, altyapılarının bunu kaldıramaz duruma yaklaştığını, İstanbul’un gürültüsü ve trafiğinin kendilerinde de bundan sonra olduğunu ifade etti.

Tekirdağ ile Çorlu ve Lüleburgaz ilçelerinde trafiğin çok komplike duruma geldiğine işaret eden Kurt, şunları söyledi:

“Küçük İstanbul haluna geldik. Buna çözümü bulacak kişiler, yetkililer ama çözümü çok acele bulmaları lazım yoksa hiç güzelye gitmiyoruz. Tabii ki mülk sahipleri, satanlar, bugün bu haldan memnunlar ama 3 gün sonra öyle bir duruma geliyor ki sattığı yer oldukça sonra iki misline satılmış. Biz, yatırımcıya ev alabilmek amacıyla bir adet mülk öneriyoruz ama arsa öyle değil. Aldıkları vakit ’10 yıl sonra o arsa 10 katı fiyata çıkar’ diye uyarıyoruz yatırımcılarımızı.”

“ARSA FİYATLARI, DAHA DA ARTACAK”

Arsa fiyatlarındaki yükselişin önüne geçmenin imkânsız duruma yaklaştığını ve çoksı yerlerde fiyatların yüzde 500’leri aştığını altını çizen Kurt, şunları kaydetti:

“Yeni bir seçim atlattık. İnsanlar ‘Acaba’ amacıyladeydi o hal şimdi bitti. Artık tek partili bir hükümet kuruluyor. Bu da piyasaların beklediği devamlılık demek. Birçok yatırımcı da frene basmıştı, ‘Acaba hükümet kurulacak mı?’ diye. Şimdi herkes, bu hususta rahatladı. Hangi görüşte olursa olsun insanlar, rahatladı. Paralar, pazara oldukça rahat sürülecek bence. Arsa fiyatları, oldukça da artacak bana göre.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR