Temettü Verecek Hisseler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

2013 yılında temettü verecek olan hisseler büyük önem arz ediyor. Özellikle Temettü veren şirketlerin bu ayları tercih etmesi 2013 yılının ilk çeyreği bitmeden kar payı dağıtımı açıklayan şirket sayısını oldukça arttırdı. Temettü verecek hisselerin verecek temettü oranları ve temettü verimliliğide oldukça önemli. Bazı şirketlerin temettüleri vasat sayılabilecek bazı şirketler ise %10 üzerinde temettü verebiliyor. %10 luk temettü gerçekten çok iyi ve 1000 TL 100 TL ye tekabül ediyor.

Temettü Verecek Hisseler 2013

21 mart 2013 tarihinden başlayarak yıl sonuna kadar temettü verecek birçok şirket bulunuyor. Yukarıdaki listenin devamını pdf olarak buradan indirebilirsiniz. EKINVEST ARASTIRMA’ya listeden dolayı teşekkürler. Listeye buradan ulaşabilirsiniz. Temettü veren şirketlere baktığımızda geçtiğimiz yıl temettü veren şirketlerin yine bu yıl verimli temettülere imza attığını söylemek mümkün. Temettü vereceği tarihi göz önünde bulundurarak listeden yararlanabilir ve birçok önemli hisseye girme şansı yakalayabilirsiniz.

Temettü Ne Zaman Ödenir?

Temettü verileceği tarihte o hisseye sahip olan herkes hisse başına verilen temettüyü 2 iş günü sonra hesabında görür. Kişi temettü tarihi ve sonrasında hisseden çıksada temettü alır.

Temettü Sonrası Hisse Fiyatı Ne Olur?

Temettü sonrası hisse fiyatı temettü verileceği oranda düşer. Örnekle açıklamak gerekirse; hisse fiyatı o gün 5 tl olsun 1 tl değerindeki hisse senedi için 0,50 TL kar payı dağıttığını düşünelim. 5 tl lik her hisse için 0,50 TL alırsınız. Hisse seneti fiyatı ise 4,50 TL ye düşer. Yani kar payı oranında hisse senet fiyatında bir düşme yaşanır.

Temettü Nedir? Kar Sağlar mı?

Temettü şirketlerin 1 yıl içerisindeki karlarından hisse sahiplerine dağıttıklarını oranı ifade eder. Uzun süredir hisseden olanlar için kar anlam eder. Çünkü, hisse seneti o fiyata gelene kadar yükseliş yaşamıştır ve yaklaşık 6 ay sonra yine aynı fiyatına yükselecektir. Ancak, Kar payı dağıtımından birkaç gün önce hisse alarak temettüye giren kişiler temettüten kar sağlamış olmayacaktır. Çünkü, hisse fiyatı kar payı dağıtımı oranında düşecektir. Ayrıca verilecek olan vergileri hesaba katarsak temettü kısa vadede zarar anlamına gelmektedir. Uzun vadede o şirketin hissesini elinde tutacaklar ise kar sağlayabilir.

Kar Payı Dağıtımı Açıklanınca Neden Hisse Fiyatları Yükselir?

Temettü vereceği açıklanan hisse yavaş yavaş yükselerek temettü tarihine kadar yukarı ivme kazanır. Temettü veren hisseler her zaman yatırımcı tarafından dürüst, başarılı ve kaliteli şirketler olarak gösterilir. Özellikle her yıl birkaç kez temettü veren hisseler her zaman sahiplerine kazandırmaya devam eder. Bunun dışında temettüden elde edilecek kar payı ile o hisseden daha fazla pay alınarak gelecek için iyi bir yatırım yapılmış olabilir. Birde temettü verecek hisselerin alım oranının artması nedeniyle yükseleceği bilen al/satcılar hisseyi temettü tarihine kadar alarak kar elde etmek istemektedir. Tüm bunlar kar payı dağıtacağını açıklayan hisselerin fiyatlarının yükselmesini sağlar.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR