‘Tercih Fuarı’na 100 üniversite katılacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile EKET Fuarcılık iş birliğinde, 8-9 Temmuz 2015’te ATO Congresium fuaye bölümünde “Ankara Üniversite Tercih Fuarı” düzenlenecek.

Türkiye genelinden 100 devlet ve vakıf üniversitesinin katılması ile gerçekleştirilecek fuarda öğrenciler, üniversite yetkilileri ile yüz yüze görüşme imkânına sahip olacak. Fuarda, ilaveten eğitim eksperleri ve üniversite rektörleri yönünden düzenlenecek seminerler ile doğru seçimler, meslek seçimi ve kariyer düzenleme konularında bilgilendirme yapılacak. Fuar bölümünde oluşturulacak seçim danışma merkezinde öğrencilere üniversite seçimleri amacıyla rehberlik hizmeti de verilecek.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, fuara dair yaptığı açıklamada, teknolojideki baş döndürücü değişim ve dönüşümün, ülkeler arasındaki ekonomik sınırların ortadan kalkmasını sağladığını, bu sebeple istihdam politikalarında da mühim farklılıklar yaşandığını ifade etti.

Bozkurt, pazarının talep ettiği iş gücünün, dijital becerilere sahip, bulguyu yalnızca öğrenen değil, aktif şeklinde da kullanabilen bireylerden ortaya yaklaştığını vurguladı, “Bu amaçla öğrencilerimizin mecburi eğitim sürecini tamamladıktan sonra piyasada istihdam edilebilir niteliklere sahip ve kendilerine mutlu bir yaşamın kapılarını açacak bulunan üniversite ve meslek seçimini yapmaları hayati bir dikkate sahip. Bu amaçla Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü şeklinde öğrencilerimizin lise öğreniminden ileri aşamada kendilerine rehberlik edilmesi yönünden katkı sağlayacağına inandığımız bir projenin içerisinde yer alabilmektayız” diye konuştu.

Bozkurt, doğru seçimin, bir öğrenci amacıyla yalnızca doğru eğitimi alabilmek olmadığını, aynı vakitte yaşamını da şekillendirdiğini dile getirdi, üniversite adayı bütün öğrencileri ve ailelerini fuara çağrı etti.

“Ankara Üniversite Tercih Fuarı”, 8-9 Temmuz’da iki gün süresince 10.00-18.00 saatleri arasında bedava ziyaret edilebilecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR