Tercümanlık Mesleğini Bıraktı Garsonluk Yapıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İsviçre’de Fransızca eğitmeni şeklinde vazife yapan Abdülkadir Kırmızı, 22 yıl süren gurbet yaşamının sonrasında fazla özlediği ülkesine geri döndü. Memleketi Gaziantep’e yerleşen 53 yaşındaki Abdülkadir Kırmızı, bir pastanede garsonluk yapıyor. 5 dil bilen ve İsviçre polisinin yabancılar şubesinde tercümanlık yapan Kırmızı, çocuklarının kültür ve kimliklerini kaybetmemesi hedefiyle eşi ve 3 çocuğu ile eş güdümlü geri döndüğünü kaydetti. 3 dili ileri civarda, 2 dili ise normal civarda bildiğini bildiren Kırmızı, İsviçre’deki yaşamı süresince ezan sesine özlem kaldığını kaydetti.

“ÇOCUKLARIM KENDİ KÜLTÜRÜNÜ ALSIN”

Kırmızı, “22 yıl İsviçre’de yaşadıktan sonra Türkiye’ye kendi isteğimle dönüş yaptım. Çocuklarımın diğer bir kültür değil de, kendi atalarımın kültürünü almasını, dinimizi şık biçimde yaşamasını arzuladım ve vatanımdaki ezan sesleri içimde bir tutkuydu, o tutkuyu yapmak amacıyla geldim” dedi.

ANKARA VE İSTANBUL’DAN İŞ TEKLİFİ GELDİ, GİTMEDİ

Türkçe, Fransızca, Almanca, Arapça ve İtalyanca dillerini bilen Kırmızı, Antalya, Ankara ve İstanbul gibi illerden de öneri yaklaştığını ancak kabul etmediğini söyledi.

memleket-sevdasina-tercumanlik-meslegini-birakti-7871988_8027_m[1]

“GAZİANTEP HALKINI ÇOK SEVİYORUM”

Memleket özleminin fazla ağır bastığını ifade eden Kırmızı, dil üstüne iş olmamasına karşın Gaziantep’e geri döndüğünü söyledi. İhtiyacı olması halinde Gaziantep’te garsonluk yaparak geçimini gerçekleştiren Kırmızı, “İsviçre’de üniversite mezunuyum. Yabancılar polisinde tercümanlık ederdim. Gelen Türklere ve yabancılara polisle iletişimi yapardım. Tercümanlık ile alakalı iş Gaziantep’te yok ama Antalya, İstanbul, Ankara gibi yerlerde iş önerileri oldu. Ama ben fazla gurbetlik yaşadım, bundan sonra yaşam sürdürmek istemediğim amacıyla burada yalın bir yerde çalışmak bana oldukça cazip geliyor. Gaziantep halkını fazla seviyorum. Oradaki yaşamın kendi yaşamıma pek uymadığını gördüğümden ötürü Gaziantep’i, doğduğum yeri oldukça fazla seçim ediyorum. Ben ümmeti Muhammedin bir selamına dünyayı değişmem. Ben buradaki garsonluğu oradaki başbakanlığa değişmem. Ben diğersının denizinde yüzeceğime kendi gölümde boğulmayı seçim ederim. Çocukluk hayalimdi Gaziantep’te yaşayıp Gaziantep’te ölmek, burada yalın bir yaşam yaşam sürdürmek” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR