THY ile Filipin Hava Yolları arasında kod paylaşımı anlaşması

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden uygulanan bildirime göre, iki ülke taşıyıcısı arasında yeni pazarlara girmesine imkân sağlayacak, yolcularına yeni seyahat imkanları sunacak bir kod paylaşımı uyuşmasını başlatıldı.

Anlaşma, Filipin Hava Yolları Genel Müdürü Jaime Bautista ile THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Kotil yönünden Miami’deki Uluslararası Hava Nakliyeciliği Birliği (IATA) AGM 2015 görüşmeleri esnasında imzalandı.

THY, İstanbul-Manila-İstanbul parkurunda haftada 3 frekans sefer icra eder iken ticari işbirliğinin ilk adımında Filipin Hava Yolları, bu seferlerde kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile satış yapabilecek. Aynı şekilde, Filipin Hava Yolları’nın Manila-Cebu-Manila ve Manila-Davao-Manila seferlerinde de THY kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile satış imkânına kavuşacak.

İki havayolu arasındaki iş birliğiyle Filipinler ve Türkiye arasındaki frekans haklarının yükselmesi ile genişletilebilecek. Bu sayede yolculara iki ülke arasında ve ötesindeki noktalarda oldukça güzel bağlantılar sunularak, elastik seyahat imkânları sağlanabilecek. Filipin Hava Yolları ve THY, İstanbul ve Manila arasındaki turizmi ve kültürel paylaşımları çoğaltmak amacıyla iş birliği yapacak, iki bölge arasındaki iş hedefli seyahatleri teşvik edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verdiği Filipin Hava Yolları Genel Müdürü Bautista, dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden THY ile iş birliği gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu uyuşma her iki taşıyıcıya da Türkiye ve Filipinler arasında, ötesinde turizm ve iş hedefli seyahat hacmini arttırma olanağı verecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Kotil ise iki havayolu şirketinin uçuş ağı ile yolculara oldukça çok seyahat imkânları sunulabileceğini kaydetti. Kotil, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesiyle bu iş birliğinin ticari yönden her iki havayoluna da yarar sağlayacağını bildirdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR