TOKİ Tapusunu Erken Alana İndirim Yapıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

TOKİ’den halka %20 indirim haberi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan %20 indirim yapacaklarını eylülayı içinde gerçekleşeceğini belirtti. Turan açıklamalarında borcunu ödeyip tapusuna çabucak sahip olmak istemekte olan konut ve iş yeri alıcılarını düşünerek %20 indirim kampanyasına büyük orandlı talep yapıldığı açıklandı.

İNDİRİMLER EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

2017 yılında indirim kampanyasını eylül ayında yapacaklarını ve kampanyaların belirli bir prosedüre göre yapıldığını belirten Turan, “Yaz aylarında indirim kampanyası olduğunda birçok vatandaşımız köyünde bulunuyor ve tatilde oluyor. Allah’ın izniyle en geç 9’uncu ayda indirim kampanyamızı başlatacağız. Tüm vatandaşlarımız bu kampanyayı bekliyor” diyerek sözlerine devam etti. Turan, geçen yıl borcunu ödeyip tapusunu çaucak almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik indirim kampanyasından 17 bin kişinin faydalandığını kaydederek, “817 milyon lira borç kapatıldı. Bu paranın yaklaşık 513 milyon lirası kredi kullanılmadan ‘yastık altı parası’ diye tabir edilen paradan getirilip ödendi.” ifadelerini kullandı.

Kampanyadan yararlanacak olan vatandaşların başvuru tarihini takipte bulunkası dikkat çeken Turan, “Açıklanan tarihten hemen sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim tutarından yararlanılması mümkün olmayacak.” diyerek yanıtladı.

KAMPANYADAN BORCU OLAN YARARLANABİLECEK

Eylül ayındaki bu kampanyadan yararlanacak olanlar başvurularını bankaya yapacak. TOKİ Başkanı Turan, indirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının belirlenecek tarihler içinde ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini belirterek, “Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmeyecek. İndirim uygulaması çerçevesinde alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla İdareye ödemek zorunda bulundukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarınında olmaması şartlar arasında yerini alıyor.” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR