Trabzonspor Burak Yılmaz’ın Yerini Doldurmak İstiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Spor Toto Süper Lig’de 28 hafta sonucunda 33 gol atan Trabzonspor’da forvet oyuncuları sessizliğini koruyor. Oscar Cardozo’nun 8, Muhammet Demir ve Muhammet Beşir’in de birer gol attığı sezonda, Bursaspor’a aktarma bulunan Deniz Yılmaz ve İngiltere’nin Sunderland grupına kiralanan Dame N’Doye ise gol kaydedemeden gruptan ayrılmıştı. Karadeniz ekibi son 4 sezonda forvet hattına ciddi harcama yapmasına karşın aradığı ismi bulamadı. Ara aktarma döneminde grupa büyük umutlarla aktarma edilen Muhammet Demir de kendisinden bekleneni veremeyerek sessizliğe büründü.

TRABZONSPOR 4 SEZONDUR FORVET ARAYIŞINDA

2009-2010 sezonunun dönem arasında Trabzonspor’a Gökhan Ünal takasıyla Fenerbahçe’den gelen Burak Yılmaz’ın 2012-2013 sezonunda Galatasaray’a aktarma olmasının sonrasında bordo-mavili grup forvet hattında büyük bir sıkıntıya girdi. Yıldız oyuncunun söz hususu tarihte ayrılmasından sonra forvet hattında vazife yapan Halil Altıntop, Henrique, Vittek, Janko, Emre Güral, Deniz Yılmaz, Serdar Gürler, Yatabare, Waris, Cardozo, N’Doye, Muhammet Beşir ve son aktarma Muhammet Demir meseleye deva olamadı.

burak-icin-tam-132-milyon-tl_x_8350140_9897_z1[1]

41 MİLYON EURO (132 MİLYON TL) HARCADI

Trabzonspor, forvet hattına son 4 senede yaptığı 13 aktarmade 41 milyon Euro (132 milyon TL) harcadı. Trabzonspor’a forvet şeklinde aktarma edilen birtakım isimler ise gol senelerinde varlık gösteremeden bordo-mavili gruptan ayrıldı. Robert Vittek 2 gol, Marc Janko 2 sezonda 2 gol, Yatabare 1 gol, Deniz Yılmaz 3 gol, Serdar Gürler 2 gol, Waris ise forma giydiği dönemde gol atma başarası gösteremedi. Trabzonspor forması giyen N’Doye de ligde golle tanışamayan isim oldu.

CARDOZO’DA DÜŞÜŞ

Trabzonspor’da geride bıraktığımız sezon ligi 17 golle tamamlayan Paraguaylı forvet, bu sezon oldukça düşük bir gol adedinda kaldı. Bu sezon yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun vakit sahalardan uzak kalan yıldız oyuncu geride bıraktığımız sezon 28 haftada 15 kez rakip fileleri havalandırdı. Cardozo, bu sezon aynı dönemde bin 91 dakika sahada kalmasına karşın 8 gole imza attı.

TRABZONSPOR’A İKİ MUHAMMET FAZLA GELDİ

Gaziantepspor formasıyla ligin 18 haftalık alanında 7 gol atan Muhammet Demir, bordo-mavili grupta hayal kırıklığı yaşattı. Trabzonspor’da 10 lig maçlık dönemde 8 karşılaşmaya çıkan ve 590 dakika sahada kalan Muhammet Demir, yalnızca 1 gol atarak grupa katkı sağlayamadı.

Transfer ettiği forvetlerden aradığını bulamayan Trabzonspor’da geleceğin Burak Yılmaz’ı şeklinde adlandırılan ve Sadi Tekelioğlu’nun grupın başına geçmesi ile forma olanağı bulmaya başlayan alt yapıdan yetişen Muhammet Beşir ise son haftalarda 18 kişilik kadroya girmekte zorlanıyor. Trabzonspor’un alt bünyesinde yetişen Muhammet Beşir, Burak Yılmaz’a benzerliğiyle de ilgi çekiyor. Yılmaz’ın giydiği 17 numaralı formayı giyen oyuncu oyun stili şeklinde da yıldız golcüye benzetiliyor. Muhammet Beşir, 3 maçta 35 dakikada oynarken 1 gol atmayı başardı. Muhammet Demir’in aktarma edilmesinin sonrasında genç oyuncu formayı unuttu. Bordo-mavili forma ile iki oyuncunun ligde gol adedi aynı.

TRABZONSPOR 11 TAKIMIN GERİSİNDE KALDI

Trabzonspor, bu sezonun 28. hafta itibariyle gol yollarında 11 grupın arkasında kaldı. 28 maçta 33 golle bordo-mavililer, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Osmanlıspor, Bursaspor, Torku Konyaspor ve Antalyaspor gibi grupların arkasında kaldı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR