Trafik Cezalarında Tek Ceza Dönemi Geliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sürücülerin trafikte en çok yaşadığı problemlerden birisi olan ve herkesin ortalama bir dakika içinde üç ceza aynı anda yemesine sebep olan sıkıntı artık bitiyor. Yapılan yeni düzenlemeler sonucu arka arkaya ceza alan sürücüler ve radara yakalanan kim olursa olsun artık cezalar “tek bir ceza” şeklinde gönderilmek zorunda olacak.

Aynı Dakikalarda Birden Fazla Ceza Olmayacak

Intertraffic İstanbul Fuarı için TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü, Erzurum Milletvekili, Intertraffic İstanbul Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı moderatörlüğünde düzenlenen “Ulaşım Sistemlerinin Türkiye’deki Geleceği” konulu panelde söz alan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, Temmuz ayı içinde otoyollarda başlatılacak olan ortalama hız tespit sisteminde, birden çok tespite tek ceza verileceği belirtildi.

Öncelikli Olarak Kamu Düşünülecek

Birçok soru yöneltilirken sorulardan bazıları üzerine, vatandaşların yapmış olduğu haklı tepkilerden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından önceki yıl durdurulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)’ten söz ederek başlayan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, “Gazetelere yansıyan konular bulunmaktaydı. Belediyelerin kurduğu ceza sisteminde bir takım usul yanlışlıkları oldu. Vatandaşın mağdur olduğu görüldü. Bakanımız tarafından müdahalelerde bulunuldu. Usul ve esaslar değişti. Şimdi kamu faydası için tekrardan işlemeye başlayacak” dedi.

Önemli Olan Ceza Verme Değil Kazaları Önlemek Olacak

“Önemli olanın ceza yazmaktan ziyade, trafik kazalarını düşürmek için emniyet güçleri olarak görünürlülüğümüzü çoğaltıyoruz. Bu da eksik kalırsa teknolojiyi kullanıyoruz. Her sürücü için trafik polisi atama şansımız yok” diyen Akdeniz, ” Daha önce bir dakika içinde 3 anlık hız tespitinden vatandaşlarımızın 3 ayrı ceza yediği görüldü. Bu vicdanen doğru bulunamaz. Bizim sorunumuz vatandaşı devlete küstürmek değildir. Mümkün olursa ortalama hızı göreceksiniz. Kural ihlalini çok fazla yaparak hayatları tehlikeye düşüren varsa bir kez ceza kesilecek. Örneğin 100 km’lik bir yol düşünün bu yolun her 10 km sinde bir anlık hız tespiti yapılarak ceza buna göre verilecek” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR