Trafik Sigortalarında Tavan Fiyat Kalkıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçtiğimiz yıl seçim öncesi sigorta fiyatlarına tavan fiyat uygulaması getirilerek en yüksek sigorta ücretinin 855 tl olacağı belirlenmişti. 2018 yılı ocak ayından itibaren bu uygulamanın yani tavan fiyat uygulamasının kalkacağı belirtiliyor. Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, 2017 senesinde sigorta pazarında yüzde 5 oranında bir büyüme olacağını ön görü ettiklerini söyleyerek, trafik sigortasındaki tavan ücret programına değindi. Zorunlu trafik sigortasındaki tavan fiyat programı amacıyla Dinçer, “Tabii ki biz serbest pazar ekonomisinden yanayız. Bu hususta biraz şikâyetler vardı ve hükümet bir ismim attı. Şu anda gerektiğince stabilize olduğunu düşünüyorum, pazar bir dengeye geldi. Bu tavan programının da kalkabileceğini düşünüyorum. Belki bu program yeni yılde kalkar” diye konuştu.

Sigorta Piyasasında Büyüme Sürecek

“Sigorta piyasasında son yıllarda oldukça hızlı büyüme kaydedildiği belirtilirken, önümüzdeki yıl bu büyümenin artacağı açıklanıyor. Bu da 2016’da toplam piyasaya fazla ciddi bir büyüme tesiri yarattı” diyen Dinçer şu şekilde konuştu: “Baz tesiri bundan dolayı bu yıl fazla düşük bir büyüme olacağını ön görü ediyoruz. Bildiğiniz gibi pazarın aşağı yukarıya 3’te 1’ini meydana getiren mecburi trafik sigortalarına nisan ayında bir tavan fiyat programı geldi. Fiyatlar geriye gitti. Bunun tesiriyle bu yıl sektörde büyümenin yüzde 5 seviyesinde olacağını öngörüyoruz ama trafiği dışarıda bırakırsanız başka branşlarda çift haneli, yüzde 13-15 bandında büyüme gözüküyor.”

Sigortalını Yanı Sıra Kaskoluların Sayısıda Artışta

Araç sigortalarında tavan fiyatla ilgili olarak sigorta sektörünün genel ekonomik büyümeye aşağı yukarıya yüzde 50 bazında etkili bir şekilde büyüdüğüne işaret eden Dinçer, sektörde çift haneli ciddi bir büyüme olduğunu, bunun ileriki 10 yılda da bu tür sürmesini beklediklerini vurguladı. Trafik sigortasının mecburi, kaskonun ise şahıslara bağlı olduğunu ifade eden Dinçer, “Trafik sigortası mecburi olmasına karşın Türkiye’de penetrasyonu vasıta tarzına göre yüzde 85-90 bandında. Kasko ise yüzde 25 seviyesinde. Yani Türkiye’de her 4 vasıtatan birinin kaskosu bulunuyor. Kasko seviyesi bölgeden bölgeye değişiyor, İstanbul’da biraz fazla yüksek” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR