Trafik Sigortlarındaki Artış 2. El Araç Piyasasını da Vurdu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Trafik sigortasında son bir senede yapılan zamlar, ikinci el otomobil piyasasını da vurdu. Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, trafik sigortalarının oldukça çok artmaması amacıyla hükümetten önlem almasını beklediklerini söyledi.

“DÜŞÜŞ BEKLENİRKEN YÜKSEDİ”

Primlerin rekabetçi ortamda belirlenmesi ve trafik geçmişi temiz bulunan bireylerin oldukça ideal fiyatlarla poliçe düzenleyebilmesi amacıyla sigorta şirketlerine, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren tarifeyi serbest şeklinde tayin hakkı verildi. Fakat düşüş olması beklenilen mecburi trafik sigortası primlerinde, bilhassa 2015’in ilk aylarından bu yana kademeli şeklinde ciddi miktarda artışlar oldu. Vatandaşların reaksiyonsini çeken ve mağduriyete yol açan bu artış 2. el otomobil piyasasını da olumsuz etkiledi.

“YÜKSEK SİGORTA İKİNCİ ELİ VURDU”

Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, sigorta ve kasko ücretlerdeki yükselişin ikinci el vasıta piyasasını olumsuz etkilediğini söyledi. Fiyat artışı sebebiyle sigorta şirketlerine reaksiyon olduğuna ilgi çeken Öcal, “Çünkü trafik sigortası en az 500 ve 1000 TL arasında tutuyor. Ticari gruplarda bu fiyatlar 2 bin TL’ye kadar ulaşılabiliyor.

Kasko bedelleri henüz ki pozisyona göre trafik sigorta fiyatlarının altında kalmış halda. Yani kaskolar trafik sigortaları göre oldukça ucuz çıkmaya başladı. Mevzuat, bireyin sürücü olup olmaması ve kaza hali her türlü aracın fiyatını etkilemektedir. Tabi bu hal 2. el sektörüne de vuruş vurmaktadır” diye konuştu.

“SIFIR ARAÇLARDA NASİBİNİ ALDI”

Başkan Öcal, sıfır otomobillerdeki kampanyaların da durgunlukta payı olduğunu kaydederek, “Hükümetin kurulmasıyla biraz ticaret hayatına emniyet gelmiş oldu. Fakat oldukça bir hareketlenme yaşanmadı. Hızlı bir biçimde taşların yerine oturmasını bekleyerek sektörümüzün oldukça güzel yerlere gelmesini istiyoruz. Bu hususta da trafik sigortalarının oldukça çok artmaması amacıyla hükümetimizden lüzumlu hamlelerin yapılmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öcal, lüzumlu önlemler alınmazsa 2016 senesinde da trafik sigorta primlerinde artış olacağını düşündüklerini söyledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR