Trump’ın Pensilvanya İddiasına Validen Cevap

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD’de gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde oy sayımı devam ederken, mevcut başkan Trump, “Pensilvanya’yı büyük bir farkla kazanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Pensilvanya Valisi Wolf, böyle bir şeyin henüz olmadığını ve Trump’ın demokrasiye saldırdığını söyledi. Öte yandan Vali Wolf, “Sayılmayı bekleyen 1 milyondan fazla oy var” dedi.

ABD tarihinin en uzun seçimlerinden biri olan 3 Kasım seçimlerinde henüz sonuçlar netleşmedi. Cumhuriyetçilerin adayı mevcut başkan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden arasında kıyasıya bir yarış yaşanırken, Biden, delege sayısı ve oy dağılımında önde gözüküyor.

Oy sayımlarının devam ettiği sırada canlı yayına çıkan Trump, seçimi kazandıkları yönünde iddialarda bulundu ve yüksek mahkemeye gideceklerini söyledi. Ayrıca Trump, “Pensilvanya’yı büyük bir farkla kazanıyoruz” diyerek seçimin kaderini belirleyecek eyaletlerden biri olan Pensilvanya için önemli bir iddia öne sürdü.

“OYLARIMIZA VE DEMOKRASİYE YÖNELİK BİR SALDIRIDIR”

Trump’ın bu iddiasından sonra Pensilvanya Valisi Wolf konuya açıklık getirdi. Wolf yaptığı açıklamada, “Açık olalım: Bu, Pensilvanya’nın seçimlerine, oylarımıza ve demokrasiye yönelik bir saldırıdır” dedi.

“PENSİLVANYA’DA ADİL BİR SEÇİM OLACAK”

Açıklamalarına devam eden Wolf, “Bölgelerimiz oyları olabildiğince hızlı ve mümkün olduğunca doğru bir şekilde saymak için yorulmadan çalışıyor. Pensilvanya’da adil bir seçim olacak ve her oyu sayacağız” ifadelerini kullandı.

“SAYILMAYI BEKLEYEN 1 MİLYONDAN FAZLA OY VAR”

Wolf, hala sayılmayı bekleyen oyların olduğunu vurguladı ve “Henüz sayılmayı bekleyen 1 milyondan fazla oy var. Pensilvanya halkına, her oyu sayacağımızın sözünü veriyorum” şeklinde konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR