Tüketiciler Birliği: Haksız Kazanç Yapılıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Zam geldiği vakit, günün en çok akaryakıt satışının yapıldığı akşam saatlerinden itibaren zamlı fiyatı uygulayan istasyonlar bulunmaktadır. Böyle yapanlar fırsatçılıkla haksız kazanç sağlıyor. Fişi alıp denetim edelim. Fişte kaç litreyi kaç liradan aldığımız belli. Eğer bu tür bir hal olmuşsa fişin fotokopisini çekip EPDK’ya gönderin” dedi.

“BELİRLENEN SAATTEN ÖNCE ZAMLI SATIŞ YAPILIYOR”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, akaryakıta zam geldiği vakit birtakım istasyonların tespit edilen vakit diliminden evvel zamlı satış yaparak haksız kazanç elde ettiklerini savundu.

Şahin yaptığı açıklamada, zamlı fiyat program saatinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yönünden gece yarısı 24.00 şeklinde açıklandığını belirtti.

Bazı istasyonların bu saatlere uyup uymadığı konusu ile ilgili şüpheleri olduğunu ve bunun boşa çıkmadığını ifade eden Şahin, “Türkiye’nin detaylı yerlerinden çok sayıda tüketici bize şikayetlerini iletti. Bu da tespit edilen saatte zamma uymayan çok sayıda istasyon bulunduğunu gösteriyor” dedi.

“5 LİRA İÇİN UĞRAŞMAYA DEĞMEZ DEMEYİN”

Şahin, yurttaşların haksız kazanç elde etmeye çalışan akaryakıt istasyonları konusu ile ilgili duyarlı olması gerektiğine ilgi çekerek, şu şekilde konuştu:

“Zam geldiği vakit, günün en çok akaryakıt satışının yapıldığı akşam saatlerinden itibaren zamlı fiyatları uygulayan istasyonlar bulunmaktadır. Böyle yapanlar fırsatçılıkla haksız kazanç sağlıyor. Kimi istasyon, akşam saat 19.00’da, kimisi ise 21.00’den sonra yeni zammı anında programya başlıyor. Yani 3-5 saat evvel zamlı fiyattan akaryakıt satmaya başlıyorlar. Tüketiciler birkaç saatten ne olur dememeli. ‘5 lira 10 lira amacıyla uğraşmaya değer mi?’ diye tanımladığımız anda kendimize saygısızlık yaptığımızı idrak etmemiz lazım. Burada tüketicilerin güzel niyetinin istismar edildiği bilinmeli. Akaryakıtını alan tüketicilerin çoksı zamlı fiyattan yakıt aldığının farkında bile değil.”

“FİŞİ KESİNLİKLE ALIN”

Şahin, akaryakıt alan tüketicilerin fişini almayı unutmaması gerekliliğini belirtti. Fişin denetim edilmesini de isteyen Şahin, şunları kaydetti:
“Fişi alıp denetim edelim. Fişte kaç litreyi kaç liradan aldığımız belli. Eğer bu tür bir hal olmuşsa fişin fotokopisini çekip EPDK’ya gönderin. Eğer bunu yapamıyorsanız bize başvurun. Biz sizin adınıza iletir ve cezalandırılmalarını talep ederiz. Bunun beraberinde zamlı fiyattan ötürü çok ödediğiniz ücretin iadesi amacıyla hakem heyetlerine başvurun. Tüketicilerin duyarlı olması halunda elde edilecek milyonlarca liralık haksız kazancın önüne geçilecektir.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR