Tüm Meslek Gruplarında Sorunsuz YÖK Denkliği ile Tanışın

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Uluslararası Balkan Üniversitesi YÖK tarafından tanınırlığı yüksek ve tüm şartları yerine getiren en önemli yüksek öğretim kurumlarından bir tanesi seçildi.

Tam Donanımlı Mezuniyet

YÖK denkliği, yabancı bir ülkede tanınan yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans diploması, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’de bulunan yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomaları ile eşdeğer olduğunun tespit edilmesi anlamına gelir. Bu denklik belgesi, denkliği talep edilen mezuniyet belgesinin Türkiye’de hangi alan ve düzeyde tanındığını ifade eder. YÖK onaylı bir üniversite diplomanız bulunuyorsa, resmi olarak standart bir üniversite mezunu statüsü alırsınız. Askerlik hizmetinizi de kısa dönem erbaş ya da yedek subay olarak yapabilirsiniz. Buna ek olarak, kamu görevlisi olarak çalışmak istiyorsanız, üniversite diplomanızın YÖK onaylı olması gerekmektedir. Aksi halde resmî kurumlar tarafından ön lisans mezunu olarak sınıflandırılırsınız. Balkan Üniversitesi’nin tüm fakülte ve bölümlerinin denkliği bulunmaktadır. YÖK tarafından belirlenen denklik süreci takip edilerek çok kısa bir sürede sorunsuz bir şekilde denklik almaktadır. Uluslararası Balkan Üniversitesi mezunları tarafından yapılan hemen hemen tüm denklik başvuruları olumlu cevaplanmıştır.

Nitelikli Bireyler

Yenilikçi bir eğitim sistemini benimseyen Balkan Üniversitesi, öğrencilerin profesyonel yeteneklerini geliştirecek adımlar atıyor. Birçok mezunu vakıflar, resmî kurumlar ve üst düzey şirketler de önemli roller üstlenmeyi başarmıştır. Uluslararası Balkan Üniversitesi kendi çevresine örnek olmuş ve birçok alanda katkı sağlamıştır. Farklı kültürlerden gelen öğrenciler derin bir özgürlük içerisin de eğitim görmektedir. Üniversite, tüm yönetim ve akademik kadrosu ile sadece eğitim görevlisi kimliğiyle hareket ediyor. Balkan Üniversitesi bilimde olduğu kadar sanat ve spor faaliyetlerinde de dikkat çekiyor. İyi yetişmiş öğretim üyelerinin sayısı üniversitesinin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilecek sayıdadır. Hemen hemen tüm akademisyenlerin yabancı dil bildiği Balkan Üniversitesi’nden mezun olan öğrenciler, birden fazla yabancı dil kazanımı elde ediyor. Modern yapıya sahip olan kurumun, misafir öğrenci ve misafir öğretim görevlisi kadroları da açıktır. Fakülteler ve diğer üniversiteler arasında ki dayanışma üst düzeyde seyir etmektedir. Yaşam standartlarının üst seviye de olduğu Makedonya’da kent halkı da üniversiteye rehberlik ediyor.

İngilizce Dil Okulu

Balkan Üniversitesi’nde bulunan ingilizce dil okulu öğrencilerine, alanlarına bakılmaksızın IBU’da gerekli akademik çalışmaları devam ettirebilmek için gerekli tüm becerileri kazandırmayı hedefler. IBU English Language School’daki eğitim sadece İngilizce dilinde yürütülür ve ağırlıklı olarak okuma, yazı yazma, konuşma, dil bilgisi, kelime bilgisi ve çalışma becerilerini içerir. Bu bilgi ve beceriler, birçok ülkeden gelen öğrenci ve akademisyenlerin bir arada olması ile gayet verimli bir şekilde pekiştirilmektedir. Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin bu büyük avantajı onu diğer üniversitelerden ayıran en büyük özelliklerden bir tanesi yapıyor.

Ayırt Edici Özellikler

Balkan Üniversitesi 2006 yılından bugüne dek tüm balkan bölgesine odaklanan kurumsal bir çizgide yol almaktadır. İlk mezunlarına diplomaları T.C Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmiştir. Hukuktan psikolojiye, öğretmenlikten sağlığa tüm bölümlerde Türkiye standartlarını karşılamaktadır. Özellikle Türkiye’den aldığı yoğun talep ile balkanların incisi niteliği taşır. Şangay kriterlerinde ve birçok uluslararası ölçekte, eğitim alanında ödül almayı başarmıştır. Üniversite eğitim sadece eğitim süresince değil, mezuniyet durumunda da öğrencilerini yalnız bırakmıyor. Mütevelli heyetinde bulunan iş adamları öğrencilere staj imkanları ve yol gösterme gibi destekler sağlıyor. Balkan Üniversitesi’ni düşünenler için diğer üniversitelerden ayırt edici ve kaçırılamayacak fırsatlar sunuluyor. Hem ülkemizin hem de Makedonya’nın maddi ve manevi olarak desteklediği üniversite de eğitim gören öğrenciler, ufkunu genişleterek bambaşka bir kimliğe bürünüyor demek mümkün.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR