Tüp Bebek Tedavisi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bu yazı tupbebektedavi.com tarafından hazırlanmıştır.

Tüp bebek tedavisi gerek online ortamda gerek jinekolog hekimler tarafından en çok bilgi aranan problemlerden bir tanesidir. Kısırlık problemi için kullanılan yöntemlerden yalnızca biri olan tüp bebek yöntemi çocuk sahibi olamayanların başvurdukları yöntemlerden biridir. Bugün dünyada 48 milyona yakın çift gebe kalma ve gebeliğin devamını sağlamak konusunda ciddi problemler yaşamaktadır. Bu konuda tıbbi destek kaçınılmaz hale gelmektedir. Kısırlık sebebiyle hayallerinize ertelemek zorunda kalmayın. Çevresel, fizyolojik, genetik ve beslenme faktörleri sebebiyle kısırlığı yaşayanlar günümüzde artık bu tedavi yöntemi ile pek çok çift gibi sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebilirsiniz. Tüp bebek tedavisi bu konuda uygulanmaya başlayan ve yıllardır devam eden en önemli yöntemlerden bir tanesidir. Tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken bazı yöntemler bulunmaktadır ki bunların çoğu seçecek olduğunuz klinik hakkında olacaktır.

Tüp bebek tedavisi ve 2020 tüp bebek fiyatları hakkında detaylı bilgi: https://tupbebektedavi.com/tup-bebek-tedavisi-nasil-yapilir-fiyatlari-ne-kadar/

Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları Nedir?

Neslin devamlılığını sağlamak ilkesine bağlı olarak kullanılan yöntemlerden biri olan tüp bebek tedavisi günümüzde giderek yaygınlaşıyor ve klinik sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. İnsanlar evlilik sonrası karşılaştıkları kısırlık problemi ile başa çıkabilmek için çeşitli yöntemler arıyorlar. Elbette ki uzmanlar ve hatta profesörler tarafından muayeneleri yapıldıktan sonra uygun olacak tedavi yöntemine başvurmalıdırlar. Bu durumda tüp bebek tedavisi gündeme gelebilir. Tüp bebek tedavisi fiyatları konusunda yapılacak işlem, hastanın diğer sağlık problemleri veya öncesinde gerçekleştirilmesi gereken operasyonlar bulunuyorsa tüm bu etkenler ve riskler düşünülerek fiyatlandırma yapılmaktadır.

Kısırlık tedavisi için en sık uygulanan yöntemlerden birdir. Kısırlık tedavisi ve kısırlık tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Tüp bebek tedavisi fiyatları yukarıda saydığımız faktörlere bağlı olarak değişirken tercih edeceğiniz güvenilir klinikler de daha önce bu işlemler hakkında bilgi aldığınız uzmanlar tarafından yapıldığı takdirde yaşayacak olduğunuz olumsuzluklar ve riskler azalacaktır.

Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Tüp bebek tedavisi 1930’lu yıllarda hayatımıza kazandırılmış önemli yöntemlerden bir tanesidir. Ancak 1930 yılında tüp bebek tedavisi ile ilgili çalışmalar başlamış olsa da 1978 yılında ilk olarak canlı doğum İngiltere’de gerçekleşmiştir. Tüp bebek yöntemi yalnızca hastalarda tüpleri tıkalı olan hastalara uygulanan bir yöntem değil bugün erkek kısırlığı konusunda da yüzde seksenini çözümü ulaştıran bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kimlere ve hangi durumlarda bu tedavi yöntemi uygulanır merak ediyorsanız işte tüp bebek tedavisi ile çözüme ulaştırılan o problemler…

Tüp Bebek Tedavisi Hangi Problemlerde Uygulanabilir?

  • Sebebi belirlenemeyen kısırlık,
  • Yumurtlama bozukluğu
  • İleri derece polikistik over sendromu
  • Kadınlarda fallop tüplerinin her ikisinin de tıkalı olması
  • Düşük yumurtalık rezervi bulunan kadınlarda
  • Endometriozis hastalığı olan ve
  • Çikolata kistleri yoğun olan kadınlarda
  • İleri yaşta olan kadınlarda
  • Sperm sayısı ve kalitesi bozuk olan erkeklerde
  • İmmünolojik problemlerde
  • Genetik yapısında ve aile öyküsünde kısırlık problemi olanlarda tüp bebek tedavisi uygulanmaktadır.

Tüp Bebek Tedavisi Süreci

Tüp bebek tedavisinde kadından alınan yumurtanın erkekten alınan spermle uygun laboratuvar ortamında döllendirilir embriyoların oluşması sağlanması işlemidir. Gelişen embriyolar tekrar kadının rahmine yerleştirilir ve bu işleme tüp bebek uygulaması denilmektedir. Türkiye’nin pek çok şehrinde yaşayan çiftler için tüp bebek tedavisi artık mümkün olmaktadır. En başarılı hekimler ve kliniklerle bu merkezlere başvurarak tüp bebek tedavi yöntemleri ile tüm ayrıntıları göz önünde bulundurarak kısa süre içerisinde çocuk sahibi olabilmeniz mümkün olacaktır.

Tüp bebek tedavisi bazı aşamalardan oluşmaktadır ve bu aşamaları sırasıyla incelemek gerekir. Hangi hastalara hangi tip yöntemler uygulanıyor ve hastaların desteklenmesi için yapılması gereken işlem nedir bu konuda içeriğimizden bilgi alabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları

Tüp bebek tedavisinde hem psikolojik olarak anne ve baba adayının rahatlaması sağlanmalı hem de işlem başarısını artırmak için annenin ve babanın hormonal olarak desteklenmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemleri maddeler halinde açıklamak gerekirse;

1-) İlk Tanı Evresi

Tüp bebek tedavisinde ilk olarak görüşme yani tanı evresi büyük bir önem taşımaktadır. Gerçekten tüp bebek tedavisinin uygulanması gerekiyor mu? Bu soruya kesin olarak cevap vermek gerekiyor. Yumurta kalitesinde ve sperm kalitesinde veya rahim duvarında ortaya çıkabilecek problemler riskler önceden belirlenir. Gebe kalmadan önce bu problemler için önlemler ve tedavi yöntemleri uygulanır. Ayrıca gebelik öncesinde danışmanlık hizmeti verilerek annenin hem psikolojik hem de bedensel ihtiyaçlarını karşılamak adına folik asit, gerekli aşılar ve beslenme düzenlemesi yapılır. Tedavi başarısını arttıracak yönde hastalar yönlendirilir ve bilgi verilir. Tedavi planı belirlenir ve çiftlerin bu plana uygun olarak tedaviye takip etmeleri gerekir.

2-) Yumurtalık Uyarılması

Adet döneminin ikinci veya üçüncü günü ultrason incelemesi yapılmaktadır ve yumurtalıkların durumunun ne olduğu öğrenilmektedir. Eğer yumurtalıklarda kist ya da rahim duvarında herhangi bir incelme yada kalınlaşma bulunuyorsa öncelikle bunun için tedavi gerekir ve tüp bebek tedavisi ertelenmelidir. Ultrason muayenesi normal görüldüğü takdirde yumurta geliştirici tedavi uygulanır. 2-3 gün aralıklarla ultrason muayenesi yapılarak kanda meydana gelen astrodial seviyesine bakılıp yumurtanın gelişimi incelenir. Yumurtalar beklenen de ve olgunlaşmaya ulaştığı takdirde çatlamasını sağlayacak iğne yapılır. Çatlama iğnesi sonrasında 34 ile 36 saat arasında yumurta toplama prosedürü uygulanır. Benzer işlemler diğer tarafta baba adayı tarafında da sürdürülmektedir.

3-) Yumurta Toplama İşlemi

Yumurta toplama işlemi can acıtan ağrılı bir işlemdir. Bu nedenle anne adayına sedasyon anestezi yapılmaktadır. Bu hastanın yapısına göre 6 ve 8 saat aç olması ile uygulanan bir yöntemdir. Vajinal ultrason eşliğinde gerçekleştirilen yumurta toplama işlemi ultrason muayenesi ile de devam eder. Ultrasonda görülen foliküllerin içinde ince bir iğne ile girilir ve negatif bir basınçla bu folikülleri sıvı enjekte edilerek. Aspire edilir ve alınan sıvı laboratuara gönderilir. Yumurta hücresi varsa diğer tüpe geçilir. Yoksa folikül özel bir sıvı ile yıkanarak yumurta toplama işlemi her bir yumurta için tek tek gerçekleştirilir ve toplamda işlem süresi yarım saat kadar sürer.

4-) Fertilizasyon (Döllenme) Evresi

Anne adayından toplanan yumurtalar laboratuara getirilir ve bazı özel işlemlerden geçirilen bu yumurtalar olgun olanları seçilerek laboratuvar ortamında alınan spermler ile döllenir. Son yıllarda yumurta içerisine sperm enjekte edilerek yapılan bu yöntemlerden biri olan mikroenjeksiyon en yaygın kullanılan uygulamalardan bir tanesidir. Döllenmiş yumurta yani embriyo haline gelen yumurtalar bu alanda uzman olan embriyologlar tarafından takip edilmektedir. İşlem sonrasında embriyoların en kaliteli ve olgun olanları seçilerek 3 gün veya 5 gün ana rahmine transfer edilmektedir. Rahmine transfer işlemi gerçekleştirildikten sonra hasta takip edilmeye başlar.

5-) Embriyo Transfer Evresi

Ağrısız bir yöntemle gerçekleştirilen embriyo transferi esnasında anestezi uygulamasına gerek bulunmamaktadır. Öncelikli olarak vajina ve rahim ağzı özel solüsyonlarla temizlenir ve bakteriyel oluşumların önüne geçilir. Daha sonra ince ve yumuşak bir kateter kullanılarak embriyo nazik bir şekilde rahim ağzından geçirilerek rahim içerisine yerleştirilmektedir. Bu işlem ultrason eşliğinde gerçekleştirilir ve ultrasyonda görüntünün netlik kazanması için hastanın işlem esnasında idrara sıkışık bir halde olması talep edilir. Transfer işleminin sonrasında embriyolarda gelişme ve rahime tutunma aşamasının oluşması için bir süre beklenir. Transfer işleminden 12 gün geçtikten sonra kanda gebelik testi yapılır ve tüp bebek tedavisinin başarılı olup olmadığı bu şekilde anlaşılır.

Tüp Bebek Tedavisinde Kullanılan En Yaygın Yöntemler

Tüp bebek tedavisinde en yaygın kullanılan yöntemler mikroenjeksiyon yöntemidir. Sperm hareketliliği ve sayısının düşük olması halinde yumurta sayısının oldukça fazla olduğu durumlarda mikroenjeksiyon yöntemi ile başarılı sonuçlar elde edilir. Sperm şekil bozukluğu olan durumlarda da mikroenjeksiyon tercih edilmektedir. Bu işlem gerçekleştirilmeden önce anne adayından alınmış olan sağlıklı yumurtalar bazı işlemlerden geçirilir ve gereksiz dokulardan arındırılarak verimli hale getirilir. Mikroenjeksiyon bu temizlik işleminin ardından uygulanır.

Oldukça sık kullanılan ve başarı oranı yüksek olan diğer bir yöntem ise invitro maturasyon yöntemidir. Bu yöntemle yumurta rezervi bol olan ancak polikistik over sendromunun yaşandığı hastalara uygulanabilecek bir yöntem olup hiperstimülasyon gibi sorunları ortadan kaldırmak hedeflenerek gerçekleştirilir. Tüp bebek tedavisi yönteminde yumurta toplama evresinde yumurtalar tam olgunlaşmamış olur ve olgunlaşma tamamlanarak laboratuvar ortamında gerçekleşir. Bu yöntemin uygulamasında oldukça titiz davranmak gerekir ve her zaman yeterli olacak sayıda yumurta elde edilemeyebilir. Bu durumda uygulanacak tedavi yöntemleri değişebilir.

Tüp Bebek Tedavisi Tedavi Süresi Ne Kadardır?

Tüp bebek tedavisi süresi pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle ikamet edilen şehrin dışında farklı bir tüp bebek tedavisi merkezi seçenler için bu durum büyük bir önem taşımaktadır. İşlem sonrasında anne adayının yolculuk yapıp yapamayacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Tüp bebek tedavisi adet döneminin 2. veya 3. günü başlar ve 15-20 gün arasında devam eder. Tüp bebek tedavisi için gittiğiniz klinikte ilk muayeneniz yapıldığında tüp bebek tedavisinin uygulanmasına herhangi bir engel olmadığı durumlarda kısa süre içerisinde tedaviniz gerçekleştirilmektedir. Ancak herhangi bir problem bulunuyorsa tüp bebek tedavisi ertelenip öncelikli olarak ilk yaşadığımız sorunun çözümünü oluşturmak gerekmektedir. Bunun için de ek bir süre gerekecektir. Tüp bebek tedavi süresi boyunca hasta bir kaç gün aralıkla kontrole çağrılır ve kan değerleri, ultrason muayenesi, yumurta gelişimi, rahimde meydana gelen değişiklikler anlık olarak takip edilir. Yumurta belirli bir boyuta geldiğinde ve kandaki östrojen seviyesi istenilen seviyeye ulaştığında hastaya yumurta çatlama iğnesi uygulanır. Buraya kadarki süre tahmini 10-12 gün olmaktadır. Yumurta çatlama iğnesi sonrasında 34 ile 36 saat içerisinde anestezi uygulanarak ultrason eşliğinde yumurta toplanır ve aynı gün baba adayı da sperm örneği vererek doğal yolla elde edilen spermler yumurta ile laboratuvar ortamında değerlendirilir. En kaliteli embriyolar seçilir ve ana rahmine transfer edilir. Bu işlemin tamamı 15 ile 20 gün arasında gerçekleşen bir süreç olacaktır.

Tüp Bebek Tedavisi Başarı Oranı Nedir?

Tüp bebek tedavisi için tercih edeceğiniz merkez, hekimin kalitesi ve sizin durumunuza göre bu işlemin başarı oranı artar veya azalır. Dünyada kabul edilen gebe kalma oranı %30 ile 70 arasında belirlenmiştir. %30’luk grup modern toplumun bütün olanaklarına rağmen halen günümüzde çocuk sahibi olamamaktadır. Bu durumda tüp bebek tedavisi başarısını etkileyen faktörlerden bahsetmek gerekir.

Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranını Düşüren Etkenler

  • Kadın yaşı
  • Erkek spermlerinin ağır hasarlı olması
  • Kadınlarda miyom ve polip gibi problemlerin oluşması
  • Çikolata kistleri
  • Genetik faktörler
  • Rahim duvarının gebelik için uygun olmaması gibi pek çok etken tüp bebek uygulaması yaptıran hastaların çocuk sahibi olma şansını etkilemektedir.

Bugüne dek yaklaşık 6 milyon bebek tüp bebek tedavisi yöntemi ile dünyaya gelmiştir. Yapılan bilimsel çalışmalar doğal yolla ortaya çıkan canlı doğumların tüp bebek tedavisi sonucu meydana gelen canlı doğumlara göre zihinsel ve fiziksel olarak herhangi bir açısından farklı olmadığı görülmüştür.

Tüp Bebek Tedavisinin Ortalama Fiyatı Ne Kadardır?

Tüp bebek tedavisi fiyatları pek çok ilde farklı ve uygulanan yöntemlere göre değişiklik gösteriyor. 2020 yılı içerisinde değişen fiyatlar ayrıca kişiye uygulanacak özel yöntemlere göre de değişkenlik gösteriyor. Tüp bebek tedavisi fiyatı belirlenirken kullanılan protokolün dışında hastanın tedaviye göstermiş olduğu yanıt, hastanın tedavi öncesinde gereken tedavi işlemleri, ön operasyonlar da tüp bebek tedavisi fiyatlarını etkilemektedir. Ankara’da, İstanbul’da ve büyük şehirlerde başta olmak üzere hizmet alacağınız kliniğin size vereceği hizmetten emin olmanız gerekiyor. Ebeveyn olmak için göstermiş olduğunuz sabır ve heyecan size stresli bir dönem geçirmektedir. Bu bilinçle profesyonel hekimler sizleri asla yalnız bırakmaz. Hem tedavi fiyatları hem de psikolojik açıdan desteklenmesi için gerekli tüm işlemleri hesaplayarak sizin adınıza en iyi olacak yönlendirmeleri yapacaktır.

Tüp Bebek Tedavisi İçin Nasıl Bir Yöntem Uygulanmalıdır?

Normal yöntemlerle gebelik oluşmadığında veya sağlıklı bir gebelik meydana gelmediğini kesin bir şekilde öğrendiğiniz takdirde anne ve baba olma özlemi ile birlikte gerginlik ve stres meydana gelmektedir. Bu duygusal açıdan hayatınızda etkilerken diğer bir taraftan başvuracağınız tedavi yöntemlerinde elde edeceğiniz başarı oranına da etki etmektedir. Tüp bebek tedavi süreci içerisinde ve sonrasında 7/24 sizlere hem tedavi ile ilgili hem de psikolojik açıdan destek verebilecek bir profesyonel klinikten yararlanmalısınız.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR