Turist Getiren Seyahat Acentelerine 6 Bin Dolar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Ülkemize turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek sağlanması ile alakalı kararın program usul ve temellarına dair tebliği’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; 1 Ocak-31 Aralık 2017 arasında iniş saatleri temel alınacağı belirti edilen tebliğde, belirti edilen kurallara ideal acentelere uçak seferi başına 6 bin dolar destek sağlanacak.

UÇAKLARDA EN AZ 100 YOLCU BULUNDURULACAK

Turizm sektörünün uluslararası rekabet gücünün korunmasını hedefiyle düzenlenen tebliğde, en az 100 yolcusu belirleme edilen bir uçak ile Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Eskişehir Hasan Polatkan, Ordu Giresun ve Samsun Çarşamba havalimanlarına turist getiren acenteler kullanabilecek. İran’dan tebliğde adı geride bıraktığımız havalimanlarına aktarmalı gelen kapalı kümeler getiren ya da tek başına ya da eş güdümlü turist getiren seyahat acenteleri yararlandırılacak.

UÇAKTA BİR ACENTAYA AİT EN AZ 11 YOLCU OLMALI

Hem de, desteğin dahiline en az 100 yolcu ile tarifesiz sefer yapan bir uçağın yolcularını belirti edilen havalimanlarının değişik ikisine indirmesi durumunda de yararlanacak. Turist getirme kalitesi taşımayan hac, umre ve gibi organizasyonlarla uygulanan uçak seferleri bu destek kapsamı dışında olacak. Ancak seyahat acentesinin bir uçakta getirdiği toplam yolcu sayısının, bir uçakta aynı acenteye ait en az 11 şahıs olması gerektiği belirtildi. 200 ve oldukça çok koltuk sayısına sahip uçaklarla uygulanan tarifesiz uçak seferlerinde en az 150 yolcu getiren seyahat acentesine uçak başına destek tutarı 8 bin dolar olacak.

HAKSIZ ÖDEME ALAN GERİ ÖDEYECEK

Tebliğ kapsamında yanıltıcı ya da gerçeğe aykırı bilgi ve belge verilmesinden ötürü haksız ödeme yapıldığının belirlenmesi durumunda, geri alma prosedürü amacıyla alakalı yasa hükümleri uygulanacak. Tebliğ ile belirleme edilen destekleme ödemelerinden, haksız yere yararlandığı belirleme edilen seyahat acenteleri ile idari hata neticesi uygulanan çok ödemeyi iade etmeyen seyahat acentelerinin prosedürleri resen durdurulacak ve destekten yararlandırılmayacak. Hem de bu seyahat acenteleri ile alakalı alakalı başka mevzuat hükümlerine göre prosedür yapılacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR