Türk Silahlı Kuvvetleri Habur’da Tatbikatta

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Irak’ta yaşanan bağımsızlık referandumuyla eş güdümlü TSK önlemler almaya devam ediyor. Türkiye sınırlarında yaşanabilecek her türlü sorunu önceden düşünmek ve olası bir problemde yapılabilecekleri önceden tatbikatla olumlu sonuçlandırmak üzere Türkiye Silahlı Kuvvetleri çalışmalar yapmaya devam ediyor. Şırnak’ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı yakınında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) açısından başlatılan tatbikata katılmak üzere Türkiye’ye gelen Irak askerleri, zırhlı midibüslerle bölgeye getirildi. Irak askerleri de Habur tatbikatına katıldı.

TATBİKAT ALANINA GETİRİLDİLER

Dün gece kargo uçakla Şerafettin Elçi Havalimanı’na inen Irak askerleri, askeri eş güdümlü istirahate çekilmişti. Sabah saatlerinde 2 zırhlı midibüs ile konuşlandırıldıkları askeri eş güdümlün alınan Irak askerleri, tatbikat alanına getirildi.

TSK’DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

TSK’dan dün yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri açısından 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi Habur bölgesinde icra edilmekte tespit edilen tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül 2017 tarihinde başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir” denilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri her olaydan önce olduğu gibi tatbikat yaparak güçlerini toparlamakta ve iyi bir ekip kurarak olay yerine herhangi bir kayıp vermeden işlemlerini halledeceğini göstermek istemektedir. Umuyoruz ki tatbikatlarda da herhangi bir sorun yaşanmadan TSK tarafından olumlu şekilde sonuçlandırılacak bir tatbikat gerçekleştirilir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR