“Türkiye dijital bankacılık sektöründe önde”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Canko, Türkiye’nin, teknoloji ve gelişmeleri yakından takip edip dünyada ilk uygulayan ülkelerden biri olduğunu ve dijitalleşmede de bankacılık sektörünün pek fazla ülkeden evvel başladığını ifade etti.

BKM yönünden uygulanan yazılı açıklamada, geleceğin bankacılığı konusu ile alakalı dünyanın en etkili ve üretken isimlerinden Chris Skinner’ın dünyada büyük yankılar uyandıran ve BKM’nin katkılarıyla Türkçe şeklinde da okurlarıyla biraraya gelicek son kitabı “’Dijital Bankacılık”ın tarifi amacıyla Türkiye’ye geldiği bildirildi.

Teknoloji ve bankacılık alanlarında yıllardır çalışan Skinner’ın, son kitabı Dijital Bankacılık ile bankacılık konusu ile alakalıki inovasyonları, müşteri dinamikleri ve müşterinin bankalarıyla tespit edilen ilişkilerini, bankaların bu gereksinimleri karşılamak amacıyla neler yapmaları gerekliliğini okurlarıyla paylaştığı belirti edilen açıklamada, bunlar kaydedildi:

“Skinner, geleneksel yöntemler ile son teknolojinin ileride nasıl bir arada olacağını, vizyoner bir bakış açısıyla sunuyor ve mühim ipuçları veriyor. Bundan evvel Avrupa’da bankacılık regülasyonlarından geleceğin bankacılığına kadar pek fazla alanda kitapları yayınlanmış tespit edilen Chris Skinner’ın bu son kitabı ilk defa BKM’nin katkılarıyla Türkçeye çevrildi. Kitabının tanıtımı amacıyla Türkiye’ye gelen Skinner bugün Gelecekhane Dijital 2.0 etkinliğinde ‘Finansın Dijitalleşmesi’ ile alakalı öngörülerini ve değerlendirmelerini aktardı.”

Açıklamada, Skinner’in Dijital Bankacılık adlı en son kitabının hem ileriki konusu ile alakalı planlarını şimdilik netleştirmemiş hem de geleceğe yönelik bir değişim içerisinde tespit edilen bankalar amacıyla detaylı bir dargın şeklinde tasarladığı vurgulandı.

Kitabın, dijital banka durumuna getirilmek dilenen bankaların ürün, hizmet, proses ve yapılarının nasıl tekrar planlanıp düzenleneceği konusu ile alakalı resmen rehberlik yaptığı belirti edilen açıklamada, yalnızca bankacıların değil dijital çağa ayak uydurmak amacıyla stratejiler geliştirmeye çalışan her bireyin okuması gereken kitapta dijital çağ amacıyla tekrar şekillenmesi gereken konuların başarılı örnekleriyle ele alındığına işaret edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verdiği BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, kitabın bankacılık sektörüne büyük yarar sağlayacağına inandığını belirtti.

Türkiye’nin teknoloji ve gelişmeleri yakından takip edip dünyada ilk uygulayan ülkelerden biri olduğunu ve gerçekten dijitalleşmede de bankacılık sektörünün pek fazla ülkeden evvel başladığına ve önde olduğuna ilgi çeken Canko, “Türkiye, bankacılık sektörünün ve BKM’nin dijitalleşmeye verdiği önem, bu konudaki çalışmaları dünyada pek fazla şahıs ve kurum yönünden yakından takip ediliyor. Türkiye’yi yakından takip eden isimlerden biri tespit edilen Chris Skinner’ın kitabının da sektörümüz ve dijital çağa geçiş amacıyla çalışmalarda tespit edilen bütün sektörler amacıyla fazla yararlı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR