‘Türkiye gerçeklerine uygun müşterekte buluşmalıyız’

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de 13-14 senedir birlik olmadığını, geçmişte kurulan birlikların ise başarısız olduğunu belirterek, tercih evveli yaptığı konuşmalarda da tek parti hükümetinin önemini vurguladığını söyledi.

Arınç, hükümet kurabilmenin tercih meydanlarında verdiği boş vaatlerle oluşmadığına ilgi çekti.

“Taç giyen baş akıllanır” ata sözünü anımsatan Arınç, “Madem ki birlik hükümeti kuracak noktada hepiniz eşit imkanlara sahipsiniz, akılla, rasyonel düşünceyle Türkiye’nin gerçeklerine ideal bir müşterekte buluşmamız lazım. Bu olgunluğu göstereceklerini düşünüyorum. Şahsi düşmanlıklar, kin ve nefret belli odaklar üstünde oy toplama telaşı tercihde kaldı. Artık şimdi aklın, idrakin ve vicdanın zamanıdır” dedi.

“Mutlaka kuvvetli bir hükümetin karar vermesi gerekir”

“Sanıyorum ki Sayın Başbakanımız esas parametrelerini belirleme etti, hükümet kurma çalışmalarına da önümüzdeki hafta başlayacak. Dileriz ki uzun sürmesin, Türkiye hükümetsiz kalmasın” diyen Arınç, şu şekilde devam etti:

“Neden? Çünkü Yunanistan’ın durumuna bakınız. Ekonomimiz hamdolsun dünyaya numune gösterilecek kadar iyidir. Ama ekonomide kesinlikle acil radikal kararlar alınması icap edebilir. Bunu müstafi bir hükümetin yapması olası değildir, kesinlikle kuvvetli bir hükümetin karar vermesi gerekir.”

“TBMM birinci sınavını başarı ile verdi”

Arınç, her partinin meclis başkanı adayı bulunduğunu ve bu partilerin tercihe yönelik değişik davranışlar ortamında olduğunu anımsatarak, “Bu da demokrasinin bir zenginliğidir. AK Parti’nin kıymetli bir bakanı, 26’ncı Meclis Başkanımız şeklinde seçilmiş oldu. Buradan Sayın Başkanımızı yine kutlama ediyoruz, milletvekillerimiz büyük bir gayret ve sebat gösterdiler. AK Parti grubunun bir firesi olmaksızın oyları ile destek verdiği bir başkana kavuşmuş oldu. TBMM, birinci sınavını başarı ile verdi” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR