Türkiye Suriye’de Ne Kadar Kalması Gerekiyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin Suriye’ye Türkiye’nin güvenliğinin sağlanması amacıyla harekat düzenlendiğini, asıl hedefin Suriye’nin toprak bütünlüğü olduğunu belirtirken Suriye’ye kalıcı şeklinde gidilmediğini ifade etti ve “Orada kalınması lüzumen kadar kalınacaktır, gidilmesi lüzumen yere kadar gidilecektir” dedi.

Zeybekci’nin açıklamaları şöyle:

Suriye’de lüzumtiği kadar, ülkemizin güvenliği garanti altına alınana kadar, Türkiye’ye bulunan tehdit tamamlanana kadar lüzum görülürse Türkiye orada kalacaktır. Orada olmamızın asıl hedefi hiç kimse aklından çıkarmasın, altından da diğer bir şey çıkarmaya kalkmasın Suriye’nin birlik, beraberliği ve toprak bütünlüğüdür. Biz Suriye’nin birlik, beraberlik ve toprak bütünlüğü dışındaki hiçbir projeye razı olmayız.

“MÜCADELE DEVAM EDECEK”

Ayrıca Türkiye’yi güneyden dönüştürerek bir biçimde birilerinin projelerine alet bulunan, pis emellerine ulaşmak isteyen bütün terör örgütlerine karşı lüzum içerde, lüzum dışarıda kararlılıkla bu mücadele sürdürülecektir. Türkiye Cumhuriyeti şeklinde gidilmesi lüzumen yere kadar, yapılması lüzumen mücadeleye kadar orada gereği sonuna kadar, bunların inlerin başlarına yıkılana kadar da bu mücadele devam edecek.

“BUNLARIN NİYETİ ASLA REJİMLE MÜCADELE ETMEK DEĞİL”

Orada tanklarımıza maalesef onların elinde olmaması lüzumen tanksavar füzelerle saldıran ve bir askerimizi şehit eden bir girişim oldu. Ben şehidimize Allah’tan rAhmet diliyorum. Ama orada altını çizerek söylemek istediğim bir mevzu var. Bu tanksavar füzeleri elinde bulunduranların hedefi katiyen Suriye rejim hükümetiyle mücadele etmek değildir. Bugüne kadar da eminim o füzeleri Suriye rejim hükümetinin oldukça doğrusu masum halkı zulmeden, varil bombalarıyla bombalayanlara karşı katiyen kullanılma hedefiyle onlara verilmemiştir.

“BİZ BUNLARI TARİHE NOT EDİYORUZ”

Onlar da bunu o niyetle almamışlardır. Herkesin hedefini de, oralardaki bu tarzdaki operasyonlarının da Türkiye şeklinde farkındayız. Biz bunları tarihe not ediyoruz. Tarihte kim orada mazlumların beraberinde yer aldı, kim orada milyonlarca insanın yerinden yurdundan edilmesinin beraberinde rol aldı, kim onlara karşı bu zülüm karşısında durdu, durmadı bunları tarih yazacaktır. Nasılsa bugün geçmişe bakıp da tarih sorgulandığında, bazılarının insanlığın önüne çıkacak yüzü yoksa, gün geldiği zaman tekrar aynı yüzlerle oralarda bu tarih hesabını kesinlikle soracaktır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR