Türkiye’de Fakir Aile Sayısı Artışta

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Son birkaç senedir ekonomik faaliyetlerin gerilemesi ve ülke ekonomisindeki kötü gidişhat yoksul aile adedinin da yükselmesine sebep olmaktadır. Genellikle son 2 senedir yoksul aile adedinin 150 bin hane şeklinde arttığı görüldü. 3-4 kişilik aileler olduğunu düşündüğünüzde aşağı yukarı 500-600 bin bireyin yoksulluk standardına gerilediği görüldü. Fakir varlıklı arasındaki uçurum sebebiyle orta gelirli aile sayısında azalmalar yaşandı. Aile Bakanlığı, 2014’te 22,9 milyar lira bulunan sosyal yardım faturasının 2016’da 32 milyar lira olduğunu da belirtirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Giresun Milletvekili Yener Bektaşoğlu’nun sosyal yardımlarla alakalı sorun önergesini cevaplandırdı.

Kaynak Ayrılmaya Devam Ediyor

Kaya, ”Bakanlığımız yönünden direk ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile değişik sosyal yardım faaliyetleri sürdürmektedi. Bu çerçevede devam eden sosyal yardım programlarından 2016 yılında ülkemiz etrafında 3 milyon 154 bin 69 hanede yaşam sürdüren vatandaşlarımız faydalanmıştır. Ülkemizde 2016 yılında, belediyeler de dahil edildiğinde, kamu kaynakları ile 32 milyar TL tutarında sosyal yardım harcaması yapılmıştır” dedi. CHP Giresun Milletvekili Yener Bektaşoğlu ise, dar gelirli ya da yoksul vatandaşlara yönelik uygulanan yardımların, sosyal devlet olmanın gereği olduğunu kaydetti.

Adil Olmak Zorundayız

Bektaşoğlu, “Fakat bu sosyal yardımların, yurttaşlarımızın çalışma yaşantısına ve ekonomiye katılmalarını önleyici bir sorun olmaktan çıkarılması ve ek şeklinde yardımlara bağımlı şeklinde varlığını devam ettiren bir kitlenin, devamlı şeklinde sayılarının artmasının önüne geçilmelidir” dedi. Bektaşoğlu, yardımların adil şekilde dağıtılması amacıyla yardımları alanların şartlarının doğru ve gerçekçi şekilde tekrar belirlenmesi gerekliliğini de belirtti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR