Türkiye’nin En Büyük Şirket Sıralaması

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’nin en büyük şirketleri Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları (THY) olarak belirlendi.

Capital dergisi yönünden Vodafone’un ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması’nın neticeleri İstanbul’da düzenlenen törenle açıklandı. Törende, inceleme kapsamında ciro, karlılık, dışsatım ve istihdam rakamlarına göre değerlendirilen şirketlere 8 kategoride 24 mükafat verildi.

EN BÜYÜK ŞİRKET TÜPRAŞ

Araştırmada Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir zeminde büyümesine katkı gerçekleştiren şirketler ciro büyüklüğüne göre sıralanıyor. Buna göre, Türkiye’nin en büyük şirketleri Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve THY, “Türkiye’nin En Büyük Şirketleri” olurken, Yatağan Termik Enerji Üretim, Cengiz Enerji ve Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri de “Cirosunu En Çok Artıran Şirketler” arasında yer aldı.

-“En Çok Kar Eden Şirketler” kategorisinde THY, Turkcell ve Tüpraş, “Karını En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde ise Borusan Lojistik Dağıtım, Plasmar Plastik ve Eser Taahhüt ilk 3 sırayı paylaştı.

-“En Çok İhracat Yapan Şirketler” Ford Otosan, Tüpraş ve Oyak Renault, “İhracatını En Çok Artıran Şirketler” ise Mobiltel, Melike Tekstil ve Koluman Motorlu Araçlar oldu.

-“En Çok İstihdam Sağlayan Şirketler” kategorisinde Türk Telekom, BİM Birleşik Mağazalar ve LC Waikiki Mağazacılık, “İstihdamını En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde ise Aksa Elektrik, Altın Ateş Kimya ve Gediz Elektrik Perakende Satış yer aldı.

iste-turkiye-nin-en-buyugu_x_9063489_2530_z51

KİBAR HOLDİNG KURUCUSU ASIM KİBAR’A ONUR ÖDÜLÜ

Bu sene 19’uncusu uygulanan inceleme kapsamında, Kibar Holding kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kibar, haysiyet mükafatına layık görülürken, 2016’da ilk kez verdiği “Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülü”nü ise Migros Ticaret AŞ Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü Kerim Tatlıcı aldı.

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, törende yaptığı konuşmada, Vodafone olarak Türkiye piyasanın geleceğine ve potansiyeline inandıklarını, Türkiye’nin en büyük uluslararası direk yatırımcılarından biri olarak, yatırımlarını aynı sürat ve kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.

Deegan, bugünümüzde dijitalleşmenin, kurumların başarısında kritik rol oynadığını ve ileride bu rolünü oldukça da artıracağını belirterek, gerçekleştirdikleri her işin merkezine müşterileri koyduklarını ve onların dijitalleşmesini sağladıklarını kaydetti.

“ULUSAL DİJİTALLEŞME ENDEKSİNİ YÜZDE 75’E ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Dijitalleşme Endeksi’ne göre, dijitalleşmedeki her 10 puanlık yükselişin yüzde 1,5’lik ek faiz ve vergi evveli kar marjı manasına yaklaştığını altını çizen Deegan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Vodafone olarak, Yarına Hazırım Platformu altında kurumların verimliliklerini artırarak değişen iş aleminde yarına hazır olabilmesine yardımcı olacak yenilikçi çözümler sunuyoruz. Bugün itibarıyla Türkiye’deki 44 bin işletme yönünden doldurulan anket neticesine göre yüzde 53 bulunan yerel dijitalleşme endeksini yüzde 75’e çıkarmak amacıyla çalışıyoruz. Bu vesileyle mükafat alan şirketler başta olmak üzere bütün Capital 500 şirketlerini gösterdikleri üstün performansın yanı sıra Türkiye’nin büyümesine sağladıkları katkıdan ötürü kutlama ediyoruz.”

‘EN BÜYÜK SERMAYEMİZ EMEĞİMİZDİ’

Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması’nda haysiyet mükafatına layık görülen Asım Kibar da 1950’de Kayseri’de başladığı iş yaşamına 1970’te İstanbul’a gelerek yeni bir başlangıç yaptığını, “kardeşi” olarak gördüğü çalışma arkadaşlarıyla bugünleri eş güdümlü kurduklarını anlattı.

Kibar, “En büyük sermayemiz emeğimizdi. Gece gündüz demeden var gücümüzle çalıştık. Bu kadar çalışmanın mükafatü da büyümek ve gelişmek oldu. Yıllar evvel başladığımız meşakkatli yolculuk, bugün değişik sektörlerde, oldukça çok çalışan ve oldukça çok iş ortağı ile eş güdümlü günden güne gelişerek devam ediyor. Ülkemize katma değer yaratmayı kendisine amaç edinen bir firma olarak, bugünlerin esasını ilk günlerden itibaren atmaya çalıştık.” olarak konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR