TÜSİAD, CHP ve MHP liderleriyle görüştü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD kuruluni kabul etti.

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve aşağı yukarı 50 dakika süren görüşme sonucunda gazetecilere açıklamalarda tespit edilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, 7 Haziran tercihinin sonrasında, parlamentodaki siyasi partilerin liderleriyle görüşeceklerini, bu kapsamda randevu sırasına göre ilk CHP’ye geldiklerini belirtti.

Parlamentonun yüzde 95 gibi katılımcı bir güçle meydana çıkmış bulunduğundan duydukları memnuniyeti Kılıçdaroğlu’na ilettiklerini izah eden Symes, iş dünyasının, süratle uzlaşan bir hükümetin kurulması tarafında talebinin bulunduğunu bildirdi.

Görüşmede, iş dünyasının, demokratikleşme, kalkınma ve yatırım ortamı, sürdürülebilir büyüme etrafındaki önceliklerini ilettiklerini açıklayan Cansen Başaran Symes, “İş dünyası şeklinde siyasilerimizin uzlaşma kültürüyle ülkemizin önünü açacak bir hükümeti süratle meydana koymaları konusu ile alakalı son derece olumlu beklentilerimiz var” dedi.

“Hükümet formasyonu amacıyla burada değiliz”

Türkiye’de süratle hükümetin kurularak, reform ajandasına ve ekonomideki konulara süratle dönülmesi konusu ile alakalı, Kılıçdaroğlu ile düşünce alışverişi yaptıklarını bildiren Symes, şunları söyledi:

“Bu düşünce alışverişini MHP ile yarın da Başbakanımız ve AKP Genel Başkanı Davutoğlu ile tamamlayacağız. HDP’nin bölümde ziyaretleri var, kendileriyle de önümüzdeki zamanlarda bir toplantı gerçekleştireceğiz, randevumuz o hususta bekliyor. Burada bir şeyin altını fazla önemle çizmek isterim. Biz bir sivil toplum teşkilatı şeklinde, bir hükümet formasyonu amacıyla muhakkak burada değiliz. Tam aksine iş dünyasının hükümetten beklentilerini olabildiğince, en kuvvetli sesle liderlerimizle paylaşarak, süratle bu gündeme odaklanmalarını ifade etmek üzere geldik.”

MHP’ye ziyaret

TÜSİAD kurulu oldukça sonra MHP Genel Merkezi’nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Ziyaretin sona ermesinin sonrasında, çıkışta basın mensuplarına bildirimde tespit edilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes, şu şekilde devam etti:

“Öncelikle kendilerine tercih devresi amacıyla düzgün geride bıraktığımız bu ortamdan ötürü başka partide de bulunduğu gibi teşekkürlerimizi bildirdik. Türkiye’nin bu tercih sonuçlarından sandığa yansıyan yüzde 95’lik son derece kuvvetli temsil gücünün süratle bir hükümete dönüştürülmesi konusu ile alakalıki iş dünyasının acil taleplerini bildirdik. Burada belirtmek isterim; biz TÜSİAD şeklinde muhakkak bir hükümet yapısı üstünde bir görüş bildirmiyoruz. Ziyaretimizin muhakkak niyeti bu tür bir şey değildir. Ama iş dünyasının son derece acil şeklinde üstünde durduğu reformları üç ana esas başlık altında burada da belirttik. Bunlar, ülkemizin demokratik standartlarıyla ve kamu yönetimiyle alakalı istek ettiğimiz iş dünyası şeklinde reformlar.”

Son derece verimli bir toplantı oldu

Bir başka ana başlığın Türkiye’nin kalkınmasıyla alakalı reformlar, acil kalkınma üstüne tespit edilen gündem maddeleri bulunduğunu açıklayan Symes, “Üçüncüsünün de sürdürülebilir büyüme üstüne ve ekonomik halle alakalı acil şeklinde yapılması gereken ve yatırım ortamı bilhassa süratle yine reformlara dönecek, Türkiye’nin yatırım ortamının oldukça zenginleşeceği bir ülke amacıyla beklentilerimiz nelerdir? Bunları büyük bir samimiyetle kendileriyle tartıştık” dedi.

Bahçeli’nin de büyük bir samimiyetle partilerinin bu konulardaki görüşlerini kendileriyle paylaştığını altını çizen Symes, son derece verimli bir toplantı bulunduğunu, karşılıklı güzel dilekleri bildirdiklerini kaydetti.

HDP ile toplantı yarın

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes, HDP ile yarın bir toplantı yapacaklarını da belirterek, HDP’den haber geldiğini, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacakları görüşmenin sonrasında saat 15.00’de HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile de buluşma şanslarının olacağını anlattı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR