Uçağa Alınmayan Damat Kendi Düğününü Kaçırdı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yurt dışında yaşam sürdüren eşi ile evlenmek amacıyla gün sayarken, bir anda uçak firmasının azizliğine uğrayarak vizesi olmadığı gerekçesiyle uçağa alınmayan damat düğününü kaçırdı. Almanya yerine Türkiye’de nikah kıymak mecburiyetinde kalan mağdur çiftin, hususi uçak şirketine dava açmaya hazırlandığı öğrenildi

SAATLER KALA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Yaklaşık bir sene evvel eşiyle Almanya’da tanışan Salih Aktaş, bir müddet sonra eşine evlenme öneri etti. Hamide Gözgü Aktaş ile Salih Aktaş anında nikah kıymak ve düğünlerini Almanya’da uygulamak istedi. Evlilik amacıyla gün sayan ve hazırlıklarını yapan gelin Hamide Aktaş, Almanya’da nikah tarihini de aldı. Salih Aktaş da Türkiye’den eşinin yanına gitmek amacıyla nikah işlemlerini tamamladı. Bütün işlemlerini hallederek Almanya’nın yolunu tutmak amacıyla İstanbul Atatürk Havalimanına giden Aktaş, eşine kavuşmasına saatler kala hayal kırıklığına uğradı.

DÜĞÜNÜNE YETİŞEMEDİ

Elinde Yunanistan Konsolosluğundan aldığı schengen vizesi bulunan Aktaş, pasaport polis noktasından geçti fakat uçak firmasına takıldı. Tam uçağa binecekken, kapı bekleme noktasında hususi bir uçak firma yetkilisinin kendine ‘Siz uçuş yapamazsınız, vizeniz bitmiş’ sözleriyle neye uğradığını şaşırdı. Hemen konsolosluk yetkililerine başvuran Aktaş’a, yetkililer uçuş izni ile eş güdümlü vizesinin olduğunu söyledi. Uçağa alınmayan ve Almanya’ya gidemeyerek düğününü kaçıran Aktaş, hem parasal hem de manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Düğününe yetişemeyen ve mağdur olduğunu bildiren Aktaş, engellerin sonucunda eşini çağırarak nikahını da Türkiye’de kıydı.

“PASAPORT POLİSİNDEN GEÇTİM, FİRMA YETKİLİSİ ALMADI”

Eşi ile İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç’ta nikah kıyan Aktaş, “Ben bu nikahımı Almanya’da yapacaktım. Eşimle Türkiye’de uygulamak nasip oldu. Schengen vizem varken haksızlığa uğradım. İkinci ayın 17’sine kadar vize sürem vardı. İzmir’den İstanbul’a uçtum, İstanbul’dan polis pasaport noktasını geçtim. Fakat uçağa alınmadım, vizemin geçtiği gerekçesiyle mağdur oldum. Eşim buraya geldi, hala mağdurluk yaşamaktayım.” dedi.

“KONSOLOSLUK ‘PROBLEM YOK’ DEDİ”

Uçağa alınmayınca anında konsolosluğa gittiğini bildiren Aktaş, “Hakkım varken haksızlığa uğradım, vizem varken ‘vizen yok’ denildi ve uçağa alınmadım. Hemen konsolosluğa geldim. Konsolosluk ‘Herhangi bir sorunun yoktur, uçabilirsin’ dedi. Eşimin buraya gelip de nikahımızın burada olması oldukça bir diğer oldu. Eşime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“ALMANYA’DA NİKAH İÇİN RANDEVU ALIP HAZIRLIK YAPMIŞTI”

Eşinin Almanya’da her şeyi hazırladığını ve bir görevli yüzünden nikahını kaçırdığını dile getiren Salih Aktaş, “Eşim de Almanya’da tüm randevuları almıştı, hazırlığı yapmıştı. Ben buradan tüm belgelerim hazırlamıştım. Maddi değil de manevi şeklinde sorun oldu. Eşimin bir anda buraya gelmesi, bu sorunlar gerilim yaşadı. Hala bunun geriliminde ve sorunsındayız. O firmaya dava açacağım. Elimde hakkım varken, haksızlığa uğradığım amacıyla bunun peşini bırakmayacağım.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE EVLENMEK ZORUNDA KALDIK”

Aktaş’ın eşi Hamide Gözgü Aktaş da “Almanya’da hazırlık yapmıştım. Eşim gelemedi o yüzden ben Türkiye’ye gelmek mecburiyetinde kaldım. Burada nikahımızı kıyıyoruz, mutluyum.” dedi. Schengen vizesi veren Yunanistan Konsolosluğu yetkilileri de Salih Aktaş’ın vaka günü oldukça 21 gün oldukça vizesi olduğunu ve vatan dışına çıkma hakkının olduğunu söyledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR