Üçüz Kardeşlere Asker Düğünü Düzenledi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde üçüz kardeşler amacıyla Muğla İl Jandarma Komutanlığının da katkıları ile asker düğünü düzenlendi. Ortaköy Mahallesi düğün salonunda düzenlenen asker düğünü törenine Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve mahalle sakinleri katıldı.

ÜÇÜZ KARDEŞLER İÇİN KINA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Üçüz kardeşlerden Mustafa ve Hasan vatani vazifelerini Bilecik’te, Hüseyin ise Aydın’da jandarma şeklinde yapacak. Üçüz kardeşlerden birisinin askerliğini tecil ettirme hakkı olmasına rağmen, eş güdümlü dünyaya geldiklerini ve eş güdümlü askerlik uygulamak istedikleri amacıyla bu haklarını kullanmadılar. Asker düğünü amacıyla salona arkadaşları ile Muğla Zeybeği oynayarak gelen Mustafa, Hasan ve Hüseyin kardeşler, evvel anne ve babalarının elini öptüler. Gecede müzik ile eş güdümlü davetliler ile doyasıya eğlenen üç kardeş amacıyla kına töreni düzenlendi. Asker adayı üçüzlerin arkadaşları yönünden ‘Kınan kutlu olsun’ şarkısı ile eş güdümlü ellerine kına yakıldı.

”VATANA HİZMET EDECEĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ”

Vatani vazifesini Bilecik’te yapacak Mustafa Girgin, “Çok şık bir duygu. Mutlu oluyor insan. Üç kardeş vatana hizmet edeceğimiz amacıyla fazla mutlu oluyoruz. Tüm ikiz ve üçüz kardeşler onlar da bu duyguyu yaşasa fazla mutlu olurlar” dedi.

”İLK DEFA BİRBİRİMİZDEN AYRILIYORUZ”

Vatani vazifesini Aydın’da jandarma şeklinde yapacak bulunan üçüz kardeşlerden Hüseyin Girgin, “Aydın merkezde jandarma şeklinde vatani vazifeimi yerine getireceğim. Üç kardeş olduğumuz amacıyla fazla mutluyum. Bu duyguyu her bireyin paylaşmasını isterim. Bizim yaşımızda bulunan gençlerin vatani vazifesini yapmasını temenni ederim. Bugün Jandarma da bizimle birliktedi. Bu törenin düzenlenmesinde bizlere yardımcı oldular. İlk defa birbirimizden ayrılıyoruz. Bu biraz kardeş şeklinde ağır geliyor. En fazla düşündüren yönü da bu beni. Kardeşlerimin aynı yerde olduklarını bileceğim. Onların birbirlerine sahip çıktıklarını bileceğim. Ben ayrı olsam da onların bir yerde olduğunu bilmek yeter bana” dedi.

”BİZİM İÇİN MUTLU BİR GÜN”

Üçüz kardeşi Mustafa ile Bilecik’te vatani vazifesini yapacak bulunan Hasan Girgin, “Kardeşlerim ile birlikte bu askerlik anısını, tadını, bu mutlu bugünümüzde ne kadar da hüzünlü olsa bizim amacıyla mutlu bir gün. Bu da her erkeğin tatması gereken bir duygu. Üç kardeşiz. Bugüne kadar hiç ayrılmadık” dedi.

”ÜÇ ÇOCUĞUM VAR, EVDE KİMSE KALMAYACAK”

Anne Adile Girgin, fazla gururlu ve neşeli olduğunu belirterek, “Vatana hizmet etmeye gidiyorlar. Onun amacıyla fazla neşeliyim ve mutluyum. İnşallah sağlıklı sağlıklı giderler ve tüm evlatlarımız da sağlıklı sağlıklı gelirler. Hiçbir anne ağlamaz ve üzülmez inşallah. Üç çocuğum var. Evde kimse kalmayacak ama Allah’ın emri ve bu vatanımıza bu vazife yapılacak.

”ÜÇÜNÜ DE BU YAŞA GETİRDİM”

Baba Hüseyin Girgin, üç çocuğunun da aynı anda askere gidecek olması sebebiyle fazla neşeli olduğunu ve heyecandan konuşamayacağını belirterek, “Vatan ulus sağ olsun, vatanımıza hayırlı olsun. Kendileri istedi. Ben de kendileri istediği amacıyla ayırmak da istemedim. Biriniz kalsın dedim. Baba üçümüz bir dünyaya geldik, biz üçümüz gider geliriz dediler. Zor ama üçü bir dünyaya geldi. Üçünü de bu yaşa getirdim” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR