Ülker İngiltere’de 4 Ay İçinde Üretime Hazır Hale Getirdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Aralık ayında Desmond sel felaketi nedeniyle hasar gören fabrika fazla süratli bir vakitte yine üretime geçti. Fabrikanın açılışını ise Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yaptı.

Yıldız Holding bünyesine geride bıraktığımız United Biscuits’in İngiltere’deki tarihi tesisi, sel felaketinden 4 ay sonra üretime başladı. Geçtiğimiz sene Aralık ayında Desmond fırtınası ardındannda, İngiltere’nin Carlisle bölgesinde ortaya gelen sel felaketinden United Biscuits’in Carlisle Fabrikası da etkilenmiş ve bir vakit üretime ara vermek mecburiyetinde kalmıştı. Yoğun çalışmalar sonucu, yine üretime başlayan fabrikanın açılışını Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yaptı. Ülker, fabrikanın çalışanlarını özverili çalışmalarından dolayı kutlama etti.

İLANLA DUYURMUŞTU

United Biscuits’in 17 fabrikasından biri bulunan Carlisle’deki fabrika, dünyada Carr’s Table Water Biscuits’in üretildiği tek tesis olma özelliğini taşıyor. Yerel kaynak suyu kullanılarak geleneksel tuğla fırınlarda pişirilen krakerler, bütün dünyada tüketiciyle buluşuyor. Üretimine bir vakit ara verdiği Carr’s Table Water Biscuits ve Ginger Nuts’ın raflarda görünürlüğü azalmaya başlayınca, ülkedeki bisküvi tutkunları alarma geçmişti. Yoğun baskı altında kalan fabrika, müşterilerine hazırladıkları bir ilanla en kısa vakitde üretime geçeceklerini duyurmuştu.

4-ayda-fabrikayi-acti-unlu-patron-bizzat-oradaydi_x_8394674_4544_z2[1]

Murat Ülker, fabrikada çalışanlara seslenerek, “Carlisle, bisküvi işini kalbinde taşıyan bir kent ve bu şehrin kalbinde de bu fabrika var. Çalışma arkadaşlarımızın bu vakitçte gösterdiği çaba, fevkalade” dedi.

39 MİLYON LİTRE SU

Carlisle Bölgesi’nin en mühim üretim tesislerinden biri bulunan fabrikada 620 şahıs çalışıyor. Fabrikada her gün aşağı yukarı 6 milyon adet kraker üretiliyor. Yoğun ve yorucu bir çalışma ile fabrikadan 39 milyon litre sel suyu atıldı, 376 ton atık çıkarıldı ve 3 kilometre kablo değiştirildi. 4 ay vakitn çalışmaların ardındannda fabrika Murat Ülker’in moral ziyareti ile yine üretime açıldı. Açılışta çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelen Murat Ülker, “Bu grup ruhu, işbirliği, özveri hepimize ilham olacak nitelikte. Biz bir aile şirketiyiz. Fabrikalar da aileler gibidir. Zor dönemlerde aileler bir araya gelir ve bunun üstesinden eş güdümlü gelmeye çalışır. Sel felaketi ardından Pladis ailesi olarak destek vermek amacıyla birlik olduk ve Carlisle ailesi olarak bunu eş güdümlü atlattık” olarak konuştu.

GALLER PRENSİ DE GELMİŞTİ

Galler Prensi Charles, sel felaketi ardından fabrikayı ziyaret etmişti. Prens Charles, sel felaketinin kentdeki en büyük işveren fabrikayı nasıl etkilediğini yakından incelemişti. 2014 senesinde Yıldız Holding’e katılan United Biscuits’in İngiltere’deki mühim üretim tesislerinden biri bulunan bu fabrika, 1981 senesinde üretime başladı. Tesiste senede 80 bin ton bisküvi ve kraker üretimi yapılıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR