Üniversite Harçları Kalktı Mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Üniversite harçları kaltı mı? Bu soru songünlerde çok daha fazla sorulmaya başlandı. Hükümet gerek öğrencilerle yaşadığı yumurta krizi olsun, gerek eylem sebebiyle hapise atılan gençler olsun, gerekse bir türlü genç nüfusun oylarını alamaması nedeniyle üniversiteli gençlerin gönlünü alma peşinde. Üniversite harçları gerçekten kaldırılıyor mu?

Üniversite harçları oldukça zor olan gençlerin belini daha fazla büküyor. Yıllardır bu sorunu bir çözüm bulunamıyordu. Üniversite harçları ikinci öğretim olarak söylenilen gece okullarınıda dahil edildiğinde 5 bin tl ye kadar varabiliyor. Zaten zor olan okul ve öğrencilik hayatı birde üniversite harçlarının yüksek olmasıyla çekilmez hale geliyor. Hükümet bu konuda çalıştıklarını ve üniversite harçlarının kaldırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Ancak bu birçok soruyuda beraberinde getirdi. Türkiye’de bulunan tüm üniversitelerdeki harçları kaldırıldığında sadece 1 yıllık harç ücreti 1,5 katrilyona yakın denk geliyor. Oldukça yüksek olan bu miktarı üniversite harçları kaldırılması halinde kim karşılayacak? Tabi ki vergiler yada benzer şekillerde bu Türkiye halkında çıkarılacak. Bu sebepleri göz önüne alan hükümet üniversite harçlarının kaldırılacağını ancak bu durumun sadece ailesi fakir ve harç durumunu ödeme güçlüğü olan kişiler için geçerli olacağını açıkladı.

harç paraları kalkıyor mu, harçlar kalkıyor mu, üniversite harçları kalkıyor mu, aöf harçları kalkıyormu, aöf harçları kalkıyor mu, acikogretim harclari kalkıyor mu, harç ücretleri kalkıyormu, üniversite harç ücretleri kalkıyor mu, harç ücretleri kalkıyor mu, açıköğretim harçları kalkıyor mu

Başbakan Recep Takip Erdoğan konuyla ilgili bugün açıklama yaptı. Detaylı bir açıklama olmasada CNN Türk’ün haberine göre başbakan Recep Tayip Erdoğan “Üniversite harçlarını kaldırmaya karar verdik.” dedi. Üstü kapalı bu açıklamanın ayrıntısı henüz bilinmiyor ancak 2 seçenek karşımıza çıkıyor. 1. si ve yüksek ihtimal olarak kabul görecek ihtimal sadece fakir ailelerin ve ödeme güçlüğü çeken ailelerin belge ile başvurarak harç ücretini ödemeyeceği diğer öğrencilerin üniversite harçlarını ödememe gibi bir durumun olmayacağıdır. 2. ihtimal ise üniversite harçları özel üniversite, açıköğretim fakültesi, ikinci öğretim haricindeki devlet üniversitelerinde harçların alınmayacağıdır. Bu 2 ihtimal önümüzdeki günlerde kesinleşecektir. Başbakan konuyu araştırdıklarını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR