Üniversite kontenjanlar kılavuzu yayımlandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 23 Haziran’da yayımlanan 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve üniversitelerin revizyon ve farklılık istekleri tarafında güncellendi. Kılavuz, “http://www.osym.gov.tr” internet adresinden yayımlandı. Adayların seçim prosedürü amacıyla ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan kılavuzu temel almaları ve bu tarihler arasında internet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekiyor. Kılavuzun basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Adaylar seçimlerini, 6-14 Temmuz’da kılavuzdaki kurallara göre, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak. Başvuru merkezlerinden seçim prosedürü yapılmayacak. ÖSYM’ye postayla gönderilen ya da elden verdiği seçim listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak seçimler, işleme alınacak. Adayların kendilerine hususi şahsi bilgi derecesindeki T.C kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçkimseyle paylaşmamaları gerekiyor. T.C kimlik numarası ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkasıyla paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden aday mesul olacak.

Adaylar, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresindeki açıklamalar tarafında seçimlerini tamamlayacak.

Adayların, seçimlerini ekrandaki uyarılara göre sonlandırması, seçimlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmak amacıyla ekranda “2015-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir” ifadesini görmeleri, bilgilerini denetim etmeleri ve yazıcıdan seçim listelerinin bir dökümünü edinerek saklamaları gerekiyor. Adaylar, bildirim prosedürünü tamamladıktan sonra seçim zamanınde https://ais.osym.gov.tr adresinden seçim farklılığı yapabilecek. Süre tamamlandıktan sonra seçimlerde farklılık ya da revizyon yapılamayacak. Tercih işlemleri, 14 Temmuz saat 23.59’da sona erecek. Tercih zamanı uzatılmayacak. Adayların kılavuzu ilgiyle incelemeleri, seçimlerini kılavuzdaki verilerine göre yapmaları, yükseköğretim programlarının şart ve açıklamaları kısmını kesinlikle okumaları, şart ve açıklamaları ilgiyle incelendikten sonra seçimlerini sonlandırılmaları gerekiyor.

Kontenjanların varolduğu Tablo-3 ve Tablo- 4’deki 2014-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir uygulamanın ne ölçüde seçim edildiğini göstermekle eş güdümlü 2014-ÖSYS neticesi meydana çıkan değerler olduğunun unutulmaması ehemmiyet taşıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR