Üsteğmenin Şehit Düştüğü Tepede Teröristler Bozguna Uğradı!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türk ordusu ve ÖSO güçleri, halihazırda beş ayrı noktadan Afrin’e doğru terör hattını yardı. TSK, Afrin’deki terör hedeflerine havadan ve karadan vururken, harekat planlanandan çok daha hızlı ilerliyor. Normal şartlarda 4 günde ulaşılması planlanan hedeflere, teröristlerin kaçmasıyla birlikte 2 günde ulaşıldı. Şu ana kadar 7.5 kilometrelik alan terörden temizlendi.

TERÖRİSTLER BOZGUNA UĞRADI

Türk savaş uçaklarının bombardımana tuttuğu Raco bölgesindeki bugün üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın şehit düştüğü Ömer Uşağı köyü ve çevredeki beş stratejik tepe YPG teröristlerinden alındı. ÖSO, köyde çekilen görüntüleri yayınladı.

Türk ordusu tarafından sınıra yerleştirilen çoklu roketatarlar, terör mevzilerini darmadağın etti. Anadolu Ajansı, cephe hattından sıcak fotoğraflar servis ediyor. Patlama sesleri Hatay’ın sınır mahallelerinden net şekilde duyuldu.

Harekâtın başından beri çatışmaların sürdüğü Cinderes bölgesinin batısındaki Hammam köyü ve çevresindeki tepelerden de YPG’li teröristler çıkarıldı. Böylece güneybatı cephesindeki Reyhanlı hattında terör cephesi yarıldı.

İşte Afrin operasyonunda son durum;

ROKETATARLAR TERÖR MEVZİLERİNİ BÖYLE VURDU

Türk savaş uçaklarının bombardımana tuttuğu Raco bölgesindeki Ömer Uşağı köyü ve çevredeki beş stratejik tepe YPG teröristlerinden alındı. 30 yaşındaki Üsteğmen Oğuz Kaan Usta, bugün bu bölgede şehit düşmüştü.

Türk ordusu tarafından sınıra yerleştirilen çoklu roketatarlar, terör mevzilerini darmadağın etti. Anadolu Ajansı, cephe hattından sıcak fotoğraflar servis etti. Patlama sesleri Hatay’ın sınır mahallelerinden net şekilde duyuluyor.

KRİTİK KÖY TERÖRİSTLERDEN ALINDI, TERÖR CEPHESİ YARILDI

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Türkiye-Suriye sınırında, Reyhanlı’nın hemen kuzeyindeki Hammam köyü teröristlerden alındı. Böylece Reyhanlı hattındaki terör cephesi yarıldı.

Cinderes bölgesi, PYD/PKK’nın Hatay’ın Reyhanlı ilçesine saldırı düzenlediği stratejik bir bölge olmasının yanında, Afrin’e uzanan düz bir vadi konumunda.

Zeytin Dalı Harekatı’nın ilerleyen safhaları açısından Cinderes bölgesindeki gelişmeler önem arz ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin kentinin kontrolüne elinde tutan terör örgütleri PYD-YPG/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ 4’üncü gününde devam ediyor. Mehmetçik taarruz emri beklerken, ÖSO birlikleriyle Afrin’e ilerleyen TSK ise terör yuvalarını ‘zırh delici’ toplarla vuruyor.

ASKERLERİ TAARRUZ EMRİ BEKLİYOR

Reuters haber ajansı, bu sabah Afrin sınırından çok çarpıcı kareleri dünyaya servis etti. Foto muhabiri Ümit Bektaş imzalı fotoğraflarda, Kırıkhan’ın Yalankoz mevkisinde taarruz emri bekleyen askerler var. Bölgede çok sayıda tank göze çarpıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR