Uzay’da Altın Bulundu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Uzay, altın, platin ya da demir cevherleriyle bir hazine gibi. ABD’de kabul edilen yeni bir yasa yakında uzayda gerçek anlamda bir altına saldırısı başlatabilir. ABD Başkanı Barack Obama yönünden kasım ayı sonucunda imzalanan Uzay Yasası, Amerikan firmalarının resmi şeklinde uzayda madencilik yapmalarının önünü açtı.

YASAYA GÖRE UZAY HERKESE AÇIK

Uzay Yasası, uzayın bütün insanlığa inceleme hedefiyle eşit miktarda açık bulunduğu düşüncesine dayanıyor ve yatırımcıların uzay projelerinden kar sağlanması gerektiği iddialarını da güçlendiriyor.

Güvenli Dünya Vakfı’ndan avukat Christopher Jackson, “Uzayın araştırılması ve kaynaklarının tüketimi başladı” ifadelerini kullandı.

MASRAFLI İŞ

Ticari şeklinde uzayda etkinlik göstermek isteyen firmalar amacıyla masraflar bir hayli fazla. Çoğu büyük firma bu amaçla bu yarıştan uzak kalmayı seçim ederken, ufak firmalar uzayda altın aramalarının kazananı olmayı umut ediyor.

yasa-tamam-altina-hucum-basliyor_x_7983576_3929_z1[1]

FİRMA KURULMUŞTU

Google’ın kurucusu Larry Page’in 2012 senesinde kurduğu Planetary Resources firması da asteroidlerde madencilik yapacak bulunan bir firma.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Chris Lewicki, “Uzay yasası müşteri ve yatırımcılara, uzaydaki ticari etkinliklere girişirken bir emniyet sunmamızı sağlıyor” dedi.

1500 ASTEROİDE ULAŞMAK MÜMKÜN

NASA’nın bilgilerine göre, şu anda Dünya’dan 1500 kadar asteroide ulaşılması olası.

UZAYDAN ENERJİ İMKANI

Öte yandan asteroidlerdeki donmuş hidrojenin ileride uydu ve uzay araçlarının yakıt tanklarına hidrojen yüklenmesini olası kılacağı ve Mars’a yolculukları bir hayli kolaylaştıracağı öngörülüyor.

Planetary Resources ve rakibi Deep Space Industries ilk inceleme çalışmalarına 2017’de başlamayı planlıyor fakat bu 2020’ye de kayabilir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR