Varil bombasından kurtuldu korkusuna yenik düştü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suriye’deki iç harp bütün süratiyle ve şiddetiyle sürerken ardında fazla sayıda ölü, yaralı ve hüzünlü hayat hikayelerini de bırakıyor. Kimi çatışmalarda kimi de Esed’e bağlı birliklerin hava hücumlarında hayatını kaybederken ağır yaralanan, uzvunu yitiren ya da hayat sürdürdükleri korkuyla ağır travma hayat sürdüren Suriyelilerin sürdürdüğü hayat da kalp burkuyor. Bu travmayı hayat sürdürenlardan biri de 20 yaşındaki Suriyeli Fatma Kul…

Evlerinin yakınına düşen varil bombasından yara almadan kurtulan 20 yaşındaki Fatma Kul, babasını kaybettiği hücum ardından yaşadığı korkuyla evvel felç oldu sonra kansere yakalandı. Hatay’daki evde yatağa bağlı hayatını devam ettiren şanssız genç kızın tek talebi ise tekrar yürüyebilmek.

Yaklaşık 1.5 sene evvel Halep’ten Hatay’ın Reyhanlı ilçesine geldiklerini izah eden anne Galiye Casim (46), harpın ailesinde fazla derin yaralar açtığını söyledi.

Evlerinin yakınan düşen “varil bombası” yüzünden eşini kaybettiğini izah eden Casim, “Saldırı esnasında kızım Fatma da evdeydi. Çok şükür hiçbir yara almadı. Fakat yaşadığı korku sebebiyle o günden bu yana yatağa mahkum oldu. Suriye’de birkaç kez hastaneye götürdük ancak yeterli bakılmadığı amacıyla Türkiye’ye geldik” dedi.

Evladının kısmi felç geçirdiğini öğrendikten sonra dünyalarının başlarına yıkıldığını izah eden gözü ihtiyar anne, kızının ayağa kalkamadığını söyleyerek “Bu acılarımızı bile unutmamışken, kızıma kanser teşhisi kondu. Kızım ve ben tekrar büyük bir acı yaşadık. Eşim ve kimsem yok. Şu an paramız olmadığından tedaviye gidemiyoruz. Onun bütün gereksinimleri ben gidermeye çalışıyorum. Hayırseverlerden insanlık adına yardım bekliyorum” diye konuştu.

“Yürümek istiyorum”

Hayatının harp yüzünden sarsan olduğunu izah eden Fatma Kul ise hücum ardından yaşadığı korku sebebiylefelç olduğunu söyledi.

Çok geçmeden doktorların bacağında bütünör belirleme ettiğini izah eden Kul, şu şekilde devam etti:

“Doktorlar kötü huylu olduğunu, kansere yakalandığımı söyledi. Hayatım şu an alt üst olmuş durumda. Babamı ve sağlığımı kaybettim. Tanrı kimseye bu tür acı yaşatmasın. Bir buçuk senedir hayatdan ve hayataktan ümidimi kestim. Türkiye’ye geldik zira bize yardım edecek tek yer burası olduğunu biliyoruz.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR