Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt İstifa Etti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yaklaşık 3 senedir Vodafone Türkiye’de CEO’luk vazifesini yürüten Gökhan Öğüt, istifa etti. Vodafone’dan uygulanan bildirimde Öğüt’ün yerine Vodafone İtalya’nın Finanstan mesul İcra Kurulu Başkan Yardımcısı şeklinde vazife yapan Colman Deegan getirildi.

Vodafone Türkiye CEO’su şeklinde yeni vazifiyetine 19 Eylül 2016 itibariyle başlayacak bulunan Colman Deegan, Vodafone Grubu Afrika, Ortadoğu, Asya ve Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su Serpil Timuray’a bağlı şeklinde çalışacak. Serpil Timuray ise aynı vakitte Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı mesulluğunu da üstlenecek.

Serpil Timuray mevzu ile alakalı açıklamasında “Vodafone Grubu şeklinde, Türkiye’nin potansiyeline inancımız tam şeklinde ve uzun soluklu bir vizyon çerçevesinde, ülke ekonomisine artarak katkı sağlayacak yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Vodafone’un, Türkiye’deki ilk on senesinde, müşteri memnuniyeti merkezli stratejik uygulaması ve kuvvetli profesyonel ekibi yardımıyla TL 9.3 milyar gelir ve 22.4 milyon abone standardına vardığı başarılı performansını, Colman Deegan ile yeni dönemde oldukça da arttırmak üzere çalışacağız.” dedi.

COLMAN DEEGAN KİMDİR?

Colman Deegan, son şeklinde Vodafone Grubunun en büyük şirketlerinden bulunan Vodafone İtalya’nın Finanstan mesul İcra Kurulu Başkan Yardımcısı şeklinde vazife yapmaktaydı. Deegan, Vodafone’daki kariyerine 1998 senesinde genel merkezde Grup Finans biriminde başladı. Sonrasında 2007-2011 yılları arasında Vodafone Grubu’nun bütün dünyadaki Birleşme ve Satın Almalarından mesul Direktörü şeklinde çalıştı. Sonrasında 2011-2014 yılları arasında Vodafone Hindistan’ın Finanstan mesul İcra Kurulu Başkan Yardımcısı şeklinde vazife yaptığı dönemde, bu şirketin kuvvetli büyüme performansına mühim katkılar sağladı.

dev-gsm-sirketinin-1-numarasi-istifa-etti_x_8719623_26[1]

Deegan yeni vazifiyeti ile alakalı “Vodafone Türkiye’ye katılmaktan dolayı son derece mutluyum. Türkiye’yi çoğu kez ziyaret ettim ve insanların enerjisi, çalışkanlığı ve sıcaklığına her vakit hayran kaldım. Geçtiğimiz senelerde elde edilen büyük başarıyı sürdürerek, Vodafone Türkiye’nin başarı öyküsünü oldukça da ileriye götüreceğiz.” dedi.

Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye’deki yedi yıllık kariyerinin ardından, iş hayatında diğer fırsatları değerlendirmek üzere Vodafone’dan 19 Ekim 2016 itibarıyla ayrılma kararı aldı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR