Yalıtımlı Binalar Doğalgazda Yüzde 25 Tasarruf Sağlıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kış mevsiminin gelmesi ile eş güdümlü aşağı yukarı 97 bin kullanıcısı tespit edilen Manisa’da doğalgaz kullanımı de artıyor. Tüketimin yükselmesi ile eş güdümlü, faturaların da kabarması yurttaşların hem enerji kullanımında hem de parasal tüketimde tasarruf etmeye yöneltiyor. Aksa Doğalgaz Manisa Bölge Müdürü İbrahim Başaran da doğalgaz kullanımında yapılacak tasarruf tedbirlerini anlattı. Doğalgaz kullanımında enerjinin korunması gerekliliğini ve bunun da yalıtımdan geçtiğini ifade eden Başaran, “Binaların yalıtımı bulunduğu prosese yüzde 25 seviyesinde tasarruf ettiği kanıtlandı.

BUNLARA MUTLAKA DİKKAT EDİN

Yalıtımı genel anlamda sağlayamadığımız noktalarda küçük tefek hamlelerle tasarruf yapılabilir. Genellikle cam altındaki radyatörlerin arka kısmına ambiyantlar yerleştirerek ısının dışarı doğru kaçışı engellenebilir. Isı gereksinimi şahıslara göre odalara göre kullanımı değişkenlik gösteriyor. Yatak odasının ısı gereksinimi, oturma odasının ısı gereksinimi birbirinden bağımsızdır. Daha düşük olabilir oldukça yüksek olabilir. Oda termostatlarıyla termostatik vanalarla ısı gereksinimina göre planlama ayarlama yapılabilir. Kullanılmayan odaların vanaları kapatılarak bu tür tedbirler alınabilir. Doğal gazlı cihazlar yeni teknoloji bulunduğu amacıyla bir fazla elektronik aparata müsait. Oda termostatları vakit ayarlayıcı saatler bu tip ekip ekipmanlarla tasarruf tedbirleri alınabilir” dedi.

dogalgaz-faturalarini-yuzde-25-dusurmenin-yolu_x_7940915_9582_z5[1]

“GÜVENLİĞİ KAYBETMEMEK LAZIM”

Tasarruf tedbirleriyle eş güdümlü emniyet tedbirlerinin de alınması gerekliliğini sözlerine ekleyen Başaran, “Tabi bu tedbirlerin totalinde güvenliği de kaybetmemek lazım. Tasarruf yapmanın beraberinde bir grup emniyet tedbirleri de var. Bizim tesisat kontrolleri sırasında fazla kolay gördüğümüz cam kesitlerinde menfez açıyoruz. O menfezler muhakkak kapatılmasın. Soğuk geliyor diye kapanmasın zira o gereksinim durumunda tahliyeyi sağlayacak bir mekanizmadır. Vatandaşlarımız her hangi bir koku aldığında 187 acil hattımızı 444 0 187 davet merkezimizi aradıkları takdirde bizim arkadaşlarımız tedbir alacaktır” diye konuştu. Başaran ilaveten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklamalarına bakıldığında doğalgazda bir zam beklenmediğini dile getirdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR