Yapılan KPSS Sınavı İptal mi Ediliyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 2010 seneındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasında gözler Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin vereceği kararda.

MAHKEMENİN KARARI BEKLENİYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, imtihana girenlerin açtığı davanın temelini etkileyecek delil, belge ve itirafları iki ay evvel İdare Mahkemesi’ne gönderdi. Bu belgeler arasında 60 soruluk Genel Yetenek bölümünün 55 ve 60 soruluk Genel Kültür bölümünün 48 sorusunun imtihandan evvel sızdırıldığına dair tespitler de var. Bölge İdare Mahkemesi, bu delillere bakarak Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin iptaliyle alakalı karar verecek.

150 BİN KİŞİNİN MEMURİYETLERİ İPTAL EDİLMEYECEK

Karar gazetesinden Kenan Butakın haberine göre, İdare Mahkemesi’nin imtihandan aşağı yukarı 6 sene sonra iptal kararı vermesi halinde, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerine giren 800 bin adaydan imtihan neticesine göre devlet kadrolarına atanan fakat kopya çekmeyenler amacıyla değişik bir çözüm geliştirilecek. Buna göre, mahkeme iptal kararı verecek fakat merkezi yerleştirme, A Grubu alımlar, kurumsal kadrolu alımlar ve kurumsal sözleşmeli alımlarla atanan aşağı yukarı 150 bin bireyin memuriyetleri iptal edilmeyecek.

kpss-iptal-edilirse-150-bin-memura-ne-olacak_x_8341144_3722_z7[1]

SON KARAR KURUMLARA BIRAKILACAK

Mahkemenin söz hususu testleri iptal edebileceği kaydedilirken, memuriyetlerin düşürülmesinde son kararı kurumlara bırakılacak. Kurumların ise 2010 KPSS neticesi ile atanan çalışanlarıyla alakalı soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi isteyeceği belirtildi. Savcılığın bu bireylerin şüpheli olup olmadığı ve imtihanlarının şaibeli olup olmadığına yönelik verileri bu kurumlara ileteceği, kurumların da verdiği verilere göre bu bireylerin memuriyetlerinin düşürülüp düşürülmeyeceği ile alakalı karar vereceği ifade edildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR