Yasak Olmasına Rağmen İnternetten Etil Alkol Satışı Devam Ediyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ekim ayında İzmir’de hortlayan ve son olarak Bursa’da görülen sahte içki, 69 günde 92 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ekim ayında yapılan düzenleme ile internet üzerinden etil ve metil alkolün satışı yasaklanmıştı. 1 Aralık itibarıyla tamamıyla yasak olmasına rağmen internet üzerinden satışlar devam ediyor.

Yasa dışı yoldan kazanç elde etmek amacıyla üretilip satılan sahte içki, can almaya devam ediyor. 9 Ekim’de İzmir’de 4 kişinin ölümüyle ülke gündemine gelen sahte içki, aradan geçen 69 günde 14 ilde 92 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
İki ayda 92 kişi hayatını kaybetti! Yasak olmasına rağmen internetten etil alkol satışı devam ediyor

İNTERNETTEN SATIŞI YASAKLANDI

Yaşanan hadiselerin ardından insan hayatını tehlikeye atan bazı maddelerin tedarikinin kolay elde edilmesinin önüne geçmek için Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. 1 Ekim 2020 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’nin 31261 sayısında etil alkol ve metanolün üretimi ile iç ve dış ticaretine ilişkin usül ve esas hakkında değişiklik yapılarak etil alkol ve metil alkolün internetten satışı yasaklandı. İlgili yönetmelikte “evsel kullanım amaçlı etil alkol” ibareleri “genel” ibaresi ile değiştirildi.

1 ARALIK’TA SÜRE DOLDU

Bakanlığın söz konusu ürünlere yönelik getirdiği yasağa ilişkin kararda üretici ve satıcı firmalara 60 günlük geçiş süresi tanınmıştı. Bakanlığın tanıdığı 60 günlük süre 1 Aralık itibariyle sona erdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR