Yaşama azmiyle görenleri şaşırttı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Konya’da, hayat sınırı şeklinde görülen 24 haftalıkken 700 gram ağırlığına dünyaya gelen ve fazla ufak bulunduğu amacıyla annesinin dokunmaya bile korktuğu Fatma Ebrar bebek, zorlu tedavi sürecinin sonrasında hayata tutundu.

Emine Fidan (31), hamileliğinin 24. haftasında ismini Fatma Ebrar verdikleri kızını dünyaya getirdi. Erken doğum sebebiyle 700 gram dünyaya gelen bebek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde, akciğerleri gelişmediğinden solunum cihazına bağlandı.

Kuvözde tutulan ve kilosu 630 grama kadar düşen Fatma Ebrar amacıyla “hayataz” denildi. Solunum cihazından kurtulan, damar yolundan beslenmesi de sona eren ve kilosu 2 kilo 880 grama artan 4 aylık Fatma Ebrar, taburcu edildi.

Dokunmaya bile korktu

Anne Emine Fidan yaptığı açıklamada, kızını ilk gördüğünde fazla heyecanlandığını söyledi.

Bebeğinin fazla ufak bulunduğunu izah eden Fidan, “Kibrit çöpü gibi parmakları vardı. Yaşamaz diyordum. Bebeğimi gördüğümde inanamadım. Ne diyeceğimi, ne hissedeceğimi bilemedim. Çok üzüldüm. Parmak bebek gibiydi. ‘Bir şey olmasın’ düşüncesiyle üç aylıkken kucağıma alabildim. Dokunmaya korkuyordum. Bir ay sonra yalnızca alnına dokunabildim. Çok şükür bebeğim şimdi iyi” diye konuştu.

“Ölüm riski yüksek bir bebekti”

Hastanenin Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, hayata sınırında doğan bebeklerin, ciddi sıhhat sorunları bulunduğuna değindi.

Solunum desteği, beslenme sorunları, göz sorunlarının meydana çıktığını dile getiren Örs, bebeklerini görmelerine, dokunmalarına teşvik ettikleri ailelerin, ufak gördükleri çocuklarına zarar verebilecekleri endişesiyle çekingen davrandıklarını bildirdi.

Örs, Fatma bebeğin fazla ciddi yoğun bakım süreci geçirdiğini belirterek, “Ölüm riski fazla yüksek bir bebekti. Midesi ufak bulunduğu ve sindirim fonksiyonu yönünden gelişmediği amacıyla damar yolu ile besleme yapıldı. Bebeğin hayatta kalması bizi mutlu etti” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR