Yeni Ford C-Max Ve Grand C-Max Pazara Sunuluyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’de ilk şeklinde İstanbul Autoshow’da müşterilerle buluşan yeni C-MAX ve Grand C-MAX, Ford’un yeni yürekli dizayn diline ideal trapezoid ızgara ve LED gündüz farlarını da içine alan aydınlatma grubu ile ilgi çekiyor. Ford müşterilerinin arzuları tarafında yenilenen C-MAX’in iç mekanında renkler ve malzemeler tekrar yorumlanarak oldukça rahat, yalın ve çağdaş bir atmosfer oluşturuldu. Yeni C-MAX’de 8 inçlik yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekranlı SYNC 2 vasıta içi etkileşim sistemi bulunuyor.

Aile otomobilleri arasındaki en hareketli sürüş karakterlerinden birini sergileyerek referans noktası kabul edilen C-MAX, sahip olunan emniyet ve sürüş teknolojilerine yenilerini ekliyor. Dikey park özelliğini sahibi olan Gelişmiş Otomatik Park Sistemi, Bi-Xenon Farlar ve Dinamik Ön Far Sistemi, Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, Gelişmiş Aktif Şehir İçi Emniyet Sistemi, Ford MyKey gibi emniyet teknolojilerinin yanında yeni C-MAX’de segmentinde ilk ve tek bulunan Akıllı Bagaj Kapağı özelliği de sahip olunan.

2.EL ARAÇ PİYASASININ EN ÇOK SATAN MODELLERİ

3 motor opsiyonuna sahip bulunan C-MAX, 1.6-litre 125 PS benzinli motor ve manuel şanzıman, 1.5-litre 182 PS EcoBoost benzinli motor ve otomatik şanzıman, 1.6-litre 115 PS TDCI dizel motor ve manuel şanzımanla sunuluyor. 7 kişilik Grand C-MAX’te ise 1.5-litre 182 PS EcoBoost benzinli motor ve otomatik şanzıman ile 1.6-litre 115 PS TDCI dizel motor ve manuel şanzıman alternatifleri yer alıyor.

yeni-ford-c-max-ve-grand-c-max-pazara-sunuluyor

Araç Özellikleri:

Dinamik dizaynlı aile otomobili

3 ebatlı motor kaputu ile oldukça heybetli bir manzara sergileyen yeni C-MAX ve Grand C-MAX’ın silecek suyu fıskiyeleri de ön camın önüne gizlenerek kaputta kesintisiz bir bütünlük sağlandı. Tampon köşelerine yerleştirilen dikdörtgen formlu sis lambaları da yenilikler arasında yer alıyor. 5 kişilik C-MAX modelinde arka kapılar geleneksel şekilde açılırken 7 kişilik Grand C-MAX’de de sürgülü yan kapıların tüketimine devam ediliyor.

Yeniden şekil verilen stop lambaları ve lazer kesim ile bagaj kapağına birleşik edilen bagaj kapağı tutamağı ile arka bölgede de kesintisiz bir bütünlük sağlandı. Bu program aynı vakitte kullanım pratikliğini da sağlıyor. C-MAX modellerinde Kiremit Kırmızı, Tektonik Gri ve Tundra Kahverengi de yayılan yeni renkler arasında.

Yalın ve çağdaş iç dizayn

Ailelerin favorisi C-MAX tam katlanarak maksimum alan gerçekleştiren üç bağımsız arka koltuğu ile beş kişilik bir ailenin rahatlıkla sığabileceği yüksek bir konfor sunuyor. Üçüncü sıra koltukları ve basit geçiş sistemi ile segmentindeki öncülüğünü devam ettiren Grand C-MAX’de ikinci sıranın orta koltuğunun katlanarak sağ dış koltuğun içine saklanması yardımıyla meydana gelen koridor oldukça kullanımı basit ve elastik bir iç mekan sunuyor.

Daha yalın şeklinde geliştirilen yeni kokpit dizaynında ise kumanda düğmelerinin adedi azaltılıp fonksiyonel şeklinde gruplanarak, değişik fonksiyon düğmeleri birbirinden ayrıştırıldı. Ergonomik şeklinde konumlandırılan iç mekanda sarfedilen mat kara renkler ve krom detaylar ile de görsel çarpıcılık sağlandı. 3 kollu yeni direksiyon simidi, değiştirilebilir kol dayama, orta ve ön konsolda fonksiyonel saklama alanları gibi özellikler ile iç mekan ergonomisi geliştirildi.

Sınıfında referans meydana getiren sürüş hareketlilerine yeni akıllı donanımlar eklendi

Yeni C-MAX’te, sahip olunan Otomatik Park Sistemi paralel park etme özelliğine ek şeklinde dikey park etme özelliği de eklendi.

Ayrıca segmentinde ilk defa yayılan ve tek bulunan Akıllı Bagaj Kapağı sistemi, anahtar cebinizde ya da çantanızdaysa arka tamponun ortasının altına doğru hafif bir ayak hareketiyle bagaj kapağının açılmasını ya da kapatılmasını sağlıyor.

Yeni C-MAX’de yayılan bir başka yeni özellik ise Paralel Park Çıkış Yardımcısı. Sistem paralel park yaptığınız alanlardan çıkarken size yardım ediyor. Otomatik Park Sistemi ile aynı prensipte çalışan Park Çıkış Yardımı, bütün direksiyon manevralarını kendisi yaparken, siz düzenin sizi yönlendirdiği şekilde yalnızca frene ve gaza basarak aracı varbulunduğu yerden çıkartabiliyorsunuz.

Yeni C-MAX’da Şerit Takip Sistemi, Şeritte Kalma Yardımcısı, Otomatik Uzun Far, Sürücü Dikkat Takip Sistemi ve Kör Nokta Uyarı Sistemi de eskiden bulunduğu gibi isteğe bağlı şeklinde araca eklenebiliyor.

Kalabalık ailelere konforlu bir yolculuk vaat eden 7 kişilik Grand C-MAX’te 3’üncü sıra koltuklar, sürgülü yan kapılar ve tavan rayları en ilgi çeken özellikleri arasında. C-MAX’ın Trend donanım standardına Deri Direksiyon Simidi, Yokuş Kalkış Desteği ve Ford MyKey eklenirken, Titanium donanım standardına önceki jenerasyondan değişik şeklinde Gündüz Yanan LED Farlar, 8 inçlik dokunmatik ekran, SYNC2, Gelişmiş Otomatik Park Sistemi, Paralel Park Çıkış Yardımı eklendi. Trend donanım civarında Gelişmiş Otomatik Park Sistemi opsiyonel şeklinde sunuluyor. Titanium Donanım civarındaki opsiyonel donanım paketleri ise X Paket, Bi-Xenon Farlar ve Dinamik Ön Sistemi, Tekno Paket ve Navigasyon Paketi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR