Yeni Otomobil Seçiminde 10 Önemli Kriter

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yalnızca bu faktörlere göre otomobil sahibi bulunan sürücülerin, aracı kullanmaya başladıktan sonra istenilen performansı alamadıklarını belirtmeleri, seçilen vasıtayla alakalı şikayetlerin başında geliyor.

Qportre eksperlerinden Otomobil ve Motor Sporları Uzmanı Murat Öztürk, sürücülerin vasıta seçiminde gerçekleştirdikleri yanlışlardan ve şikayetlerinden yola çıkarak, sıfır otomobil almadan evvel ilgi edilmesi gereken 10 noktayı açıkladı.

Kullanıcının cinsiyeti: Kadın sürücüler, feminen arabalarda oldukça çok eşya koyulabilecek alanlardan makyaj aynalarına kadar çoğu hususilik bulunduğundan, kendilerine hususi üretilmiş “feminen” vasıtayları seçim edebilirler.

Arabayı kullanacak şahıs sayısı: Arabayı kaç bireyin kullanacağının ve kaç bireyin bineceğinin bilinmesi, seçilecek aracın boyutunu, arka koltukları ve bagaj büyüklüğünü etkilemektedir.

Kullanım mesafesi: Yılda yapılacak ortalama kilometrenin bilinmesi, ne tip yakıt kullanılacağı belirleyen mühim bir faktördür.

yeni-otomobil-seciminde-10-onemli-kriter

Teknoloji: Bluetooth, internet bağlantısı, sunroof ve sürücünün başka seçimleri aracın katagorisini belirleyen teknolojik faktörlerdir.

Trafik yoğunluğu: Araç, trafiğin yoğun bulunduğu bölge ve saatlerde sıkça kullanılacaksa, sürücünün yeteneği ya da konfor isteği tarafında şanzıman seçimine karar verilmelidir.

Arazi: Aracın kullanıldığı alanın dağlık, ova ya da ne kadar engebeli bulunduğu motor çekiş sistemini belirler. Yokuşu bulunan alanlarda ufak hacim aracı zorlar. Dağlık ve off-road yerlerde 4×4 seçim edilmelidir.

Bütçe: Mevcut bütçe istenilen aracın alınmasına uygun değilse, sıfır araba yerine ikinci el alternatifler seçim edilmelidir. İkinci el otomobil alım kriterleri sıfır otomobile göre değişiklikler göstermektedir.

Servis: Tercih edilen aracın servis güzel olmalı, sıkıntıyı kökten çözmeli ve kullanıcıyı uzun vakit arabasız bırakmamalıdır.

İkinci El Fiyatı: Seçilecek otomobil olası bulunduğunca yüksek bir fiyata ve acele elden çıkarılabilecek bir vasıta olmalıdır.

Marka İmajı: Tercih edilecek aracın marka imajının zayıf olmasının, ikinci el fiyatının düşmesine neden olabileceği unutulmamalıdır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR