Yeni Porsche 911 Kasım Ayında Türkiye’de

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yeni Porsche 911 Carrera modelinde çok çok sürüş keyfi, çok yüksek performans ve çok çok verimlilik

Porsche’nin efsane modelleri arasında yer alan ve dünyanın en çok satan spor otomobilleri arasında tespit edilen 911 Carrera, yeni nesliyle bu öncülüğünü çok da ileri taşımayı hedefliyor.

Yenilikçi turbo motorları, performans ve konforu inanılmaz bir uyumla birleştiren geliştirilmiş şasisi, yeni eğlence ve etkileşim sistemi Yeni 911 Carrera’yı çoksıyla donanımlı kılıyor. Hem otomobil yarışları hem de spor otomobil üretiminde 40 senesi aşkın turbo motor deneyimi yardımıyla, yeni 911 Carrera’nın motorları performans, sürüş keyfi ve verim yönünden standartları tekrar belirliyor.

İLK KEZ SUNULAN ÖZELLİK

Carrera modellerinde ilk kez yayılan arka akstan yönlendirme alternatifi sürüş hareketlilerinin menzilini çok çok genişletiyor. Nürburgring’deki North Loop’ta (Kuzey Parkuru) 911’in en süratli tur vakti çok önceki derecenin tam 10 saniye altına, yani 7 dakika 30 saniyeye indi.

911 Carrera’nın bir çok dış hususiliği de tekrar tasarlandı: Gündüz sürüşünde yanan dört-noktalı yeni farlar, yuva kapağı olmayan kapı kolları, dikey havalandırma ızgarası ve dört-noktalı fren ışığı hususiliği taşıyan yeni arka farlar ile tekrar geliştirilmiş bagaj kapağı bu yeniliklerden yalnızca bazıları.

İç hususiliklerinde ise, aniden çok dokunmayı aynı anda algılayan multi-touch ekranı ile yeni standart Porsche Etkileşim Yönetimi (PCM) gerektiğince geniş bir işlevsellik kısmı ve çok çok basitleştirilmiş idare tespit edilenağı sunuyor.

yeni-porsche-911-kasim-ayinda-turkiye-de-satisa-7837803_x_4051_o[1]

YENİ TURBA MOTORLA, 20 HP ARTI GÜÇ VE DAHA AZ YAKIT

Çift turbolu tamamıyla yeni kuşak motor, 911 Carrera’da duygusal sürüş tadını çok da yoğun bir tecrübeye yükseltiyor: 911 Carrera’nın gerisinde 370 hp’lik bir zor yer alırken, 911 Carrera S’in motoru ise şimdi 420 hp’lik çarpıcı bir zor sunuyor. Bu, her iki modelde de 20 hp’lik bir zor artışını ifade ediyor. Motorların ikisi de 3 lt hacme sahip. 911 Carrera S’in bu çarpıcı motor kuvveti geliştirilmiş kompresörlü turbo şarjı, hususi egzoz sistemi ve ayarlanmış motor idaresinden kaynaklanıyor.

Her iki halde da sabit şeklinde en düşük 1700 d/d ve en yüksek 5000 d/d devirden gelen, sırayla maksimum 450 Nm ve 500 Nm’lik ilgi çekici şekilde artırılmış torklarıyla karakterize edilen Yeni Posche motorları harika sürüş performansı sunuyor. Aynı vakitte, yeni kuşak motor 7.500 d/d maksimum süratiyle alışılagelmiş turbo motorların en yüksek süratlerinı ilgi çekici bir farkla geçerken Porsche motorlarına özgü çarpıcı sesiyle zor gösterisi yapıyor.

YAKIT TÜKETİMİ

911’in bütün yeni kuşakleri öncekilerle karşılaştırıldığında çok da geliştirilmiş performans ve verimlilik sağlıyor. Örneğin, modele bağlı şeklinde yeni kuşak motorlar nerdeyse yüzde 12 çok yüksek verim sunuyor: yakıt kullanımında 100 kilometrede bir litreye varan düşüşler sağlandı. PDK şanzıman ile 911 Carrera 100 kilometrede bundan sonra yalnızca 7,4 litre yakıt tüketirken (100 kilometrede 0,8 litrelik bir azalma), 911 Carrera S PDK şanzıman ile 100 kilometrede 7,7 litre yakıt tüketiyor (100 km’de 1 litre çok düşük).

SON SÜRATİ

Yeni 911 aynı vakitte çarpıcı bir performans sergiliyor: Porsche-Doppelkupplung (PDK) şanzıman ve Sport Chrono Paketi ile 911 Carrera Coupé seleflerini 0,2 saniye geride bırakarak 0’dan 100 km/h sürate yalnızca 4,2 saniyede erişiyor. Yine PDK şanzıman ve Sport Chrono Paketi ile donatılmış tespit edilen 911 Carrera S ise çeviklik gösterisinde 100 kilometreye 3,9 saniyede erişiyor (selefinden tekrar 0,2 saniye çok süratli). Yani, Carrera ailesinde sihirli kabul edilen 4 saniye sınırının altına inme başarılı olmasını ilk kez yeni 911 gösteriyor. Ayrıca, her iki modelin maksimum süratleri da yükseldi: 911 Carrera’nın en yüksek sürati bundan sonra 295 km/h iken (eskisinden 6km/h çok süratli), yeni 911 Carrera S şimdi saatte 308 km/h sürate erişiyor (saatte 4 km/h artış).

Opsiyonel tespit edilen Sport Chrono Paketi ile bağlantılı şeklinde 911 Carrera şimdi ilk kez direksiyonda tespit edilen, 918 Spyder’ın hibrit mod düğmesinden yola çıkılarak tasarlanan bir mod seçme düğmesine sahip. Mod seçme düğmesi, “Normal”, “Sport”, “Sport Plus” ve “Kişisel” sürüş modları amacıyla 4 konumlu bir döner halkadan oluşuyor. Donanıma bağlı şeklinde bu son ayar (Kişisel sürüş modu), sürücünün, mesela PASM, aktif motor yatakları, PDK şanzıman stratejisi ve spor egzoz sistemi gibi kendi şahsi vasıta ayarlarını yapılandırmasına tespit edilenak sağlıyor. Mod seçme halkası, PDK şanzıman ile bağlantılı bir ek düğme tespit edilen “Spor Tepki Düğmesi” taşıyor. Bu butona basıldığı zaman, mesela geçiş manevrası yapmadan anında önce, transmisyon 20 saniye süresince maksimum ivmelenmeye eskiden hazırlanmış oluyor. Bunun amacıyla en ideal vites döneme giriyor ve motor idaresi kısa bir sürede olabilecek en süratli tepkgüzel vermeye ayarlanıyor.

YENİ PASM’LE YÜKSEKLİĞİ 10MM DAHA AŞAĞIDA

Sürüş hareketlileri yönünden bütün spor otomobiller amacıyla bir mihenk taşı konumunda yer alan 911 Carrera, her yeni nesliyle, günlük konfor ve yol performansı arasındaki bütünlüğü çok da geliştiriyor. Sürüş yüksekliğini 10 milimetre aşağı çeken yeni PASM şasi (Porsche Active Suspension Management) ilk kez bütün yeni Carrera modellerinde standart bir hususilik şeklinde sunuluyor. Bu hususilik, yüksek süratle alınan virajlarda stabiliteyi çok da artırıyor. Aynı vakitte, ilgi çekici niteliklere sahip tespit edilen yeni amortisör nesli geliştirilmiş titiz reaksiyon hususiliği yardımıyla konforu artırıyor ve hareketli sürüş süresince beden bağlantısını çok da güzelleştiriyor. Beş adet ince ikiz kollu yeni standart jantlar, dönme direncini azaltıyor ve performansı artırıyor. Bunun yanı sıra, bütün modellerde arka jantların genişliği 0,5 inç ile 11,5 inç arasında arttı ve 911 Carrera S’in arka lastikleri 295 milimetreden 305 milimetreye genişletildi. 911 Carrera S amacıyla yayılan arka akstan aktif yönlendirme alternatifi 911 Turbo ve 911 GT3 modellerinden uyarlanmış bir şasi teknolojisi. Bu hususilik 911’in yüksek süratlerde şerit değiştirirken sürüş dengesini artırıyor. Aynı vakitte, 0,5 metre azalan dönüş çapı yardımıyla kent trafiğinde çok güzel manevra kabiliyeti sağlıyor. Daha da geliştirilmiş direksiyon hâkimiyeti, 918 Spyder’ın direksiyonuna dayanan bir dizayn tespit edilen yeni kuşak direksiyon aracılığı ile sürücüye aktarılıyor. Temel direksiyonun çapı 375 milimetre; alternatif şeklinde yayılan GT spor direksiyonun çapı ise 360 milimetre. Gündelik kullanışlılığı sınırsız kılmak amacıyla Porsche ön aksın süspansiyon kollarındaki kaldırma silindirleri ile birleşik olmuş bir hidrolik kaldırma sistemi sunuyor. Bir butona basılmasıyla 5 saniye içerisinde ön doğrultuda yerden yükseklik 40 milimetre artıyor ve bundan dolayı, mesela dik garaj çıkışlarında, otomobilin altının yere çarpması önleniyor.

ÇEVRİMİÇİ NAVİGASYONA SAHİP YENİ PORCHE

Yeni 911 Carrera’nın standart hususiliklerinden bir öteki de online navigasyon modülü ve ses denetimüne sahip yeni geliştirilmiş Porsche Etkileşim Yönetim Sistemi (PCM). PCM tıpkı akıllı bir telefon gibi 7 inç genişliğindeki ekranında çok dokunuşlu hareketler yardımıyla denetim edilebiliyor. Örneğin, kullanıcının el yazısıyla giriş yapmasına tespit edilenak sağlıyor. Araç telefonları ve akıllı telefonlar da bundan sonra Wi-Fi üzerinden bağlanabiliyor. Akıllı telefon konsolunun ilk kez ortadaki kol dayanağı ile bütünleştirilmiş olması aküyü zorlamadan, tasarruflu şarj tespit edilenağı sunuyor ve vasıta telefonu sinyal alışını en güzel duruma getiriyor. Bir diğer diğer yenilik de iPhone’un PCM’e bağlanabilmesi alternatifi yardımıyla Apple CarPlay’in kullanılabilmesi. Belirgin bir şekilde geliştirilmiş navigasyon sistemi ile gerçek vakitli trafik verilerine basitçe ulaşılabiliyor. Bu sistem sürücüye trafik ile alakalı genel hali süratli bir şekilde bildiriyor ve bu veriler yola hareketli şeklinde uyarlanıyor. Daha güzel yönelim desteği sunulabilmesi amacıyla Google Earth ve Google Streetview programları da ilk kez sistemle bütünleştirilmiş. PCM’in diğer bileşenleri tespit edilen Porsche Car Connect ve Porsche Connect programı bu gibi vasıta fonksiyonlarının uzaktan denetim edilebilmesine, varılacak yeri bilgisinin navigasyon amacıyla PCM’e aktarma edilebilmesine ve PCM aracılığı ile üçüncül tedarikçilerden müzik transfer hizmetinin kullanılabilmesine tespit edilenak sağlıyor.

YENİ VE GENİŞLETİLMİŞ OPSİYONEL DESTEK SİSTEMLERİ

Yeni ve geliştirilmiş destek sistemleri ile 911 Carrera hususi tercihlere bağlı şeklinde bundan sonra çok güzel bir şekilde şahsileştirilebiliyor: opsiyonel şeklinde yayılan otomatik sürat sabitleme sistemi, eskiden ayarlanmış sürat geçildiğinde, mesela yokuş aşağı giderken, yumUşak bir şekilde fren yapabiliyor. Artık Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ACC (opsiyonel) PDK şanzıman ile bağlantılı şeklinde motoru şanzımandan ayırma (coasting) fonksiyonuna sahip. Sıkışık trafikte ilerlerken debriyajlar devreden çıkıyor, bundan dolayı motor şanzımandan ayrılarak zor harcamadan yakıt tasarrufu sağlanıyor. Yine tercihe bağlı şeklinde yayılan şerit değiştirme desteği, radar ile arkadaki trafiği görüntülüyor ve ayna üçgeninde tespit edilen sol ve sağ LED lambaları kullanarak sürücüyü kör noktadan yaklaşan vasıtalar ile alakalı şeklinde uyarıyor. Bunların yanı sıra, standart bir hususilik tespit edilen çarpma ardından fren sistemi ile Porsche spor otomobillerin aktif güvenliğini artırıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR